STORMRAM

Antiklimax & DWAAS Theatercollectief

STORMRAM is een nieuw concept dat afgelopen seizoen voor het eerst langs verschillende theaters in Noord-Nederland trok. Op vrijdag 29 september maak je kennis met nieuw werk van een al bekende professionele theatermaker en van een aanstormend talent, beiden met hun wortels in Groningen, Drenthe of Friesland.

Hoofdprogramma: Antiklimax

We zijn allemaal nogal veel met onszelf bezig. We zijn onzeker, twijfelen aan de wereld, onszelf, aan goed en kwaad – we turen in het duister en hopen daar iemand te zien die op ons wacht, maar het blijft stil. En ondertussen branden de bossen af, de zeespiegel stijgt, de ongelijkheid groeit. Om wat voor helden vraagt deze wereld?

Evalinde Lammers en David Westera gaan op zoek naar de Hamlet en Don Quixote in zichzelf, zich wentelend in geschiedenis en fictie, worstelend met zichzelf en het publiek, zoekend naar heldendom in een wereld waar de geschiedenis terug is van nooit weggeweest.

Na de geslaagde bewerking van Peer Gynt trekken de makers van Antiklimax opnieuw twee grootheden uit de westerse literatuur-geschiedenis naar het hier en nu. Een duel tussen Hamlet en Don Quixote – tussen hoofd en hart, tussen egoïsme en idealisme.

Voorprogramma: DWAAS Theatercollectief

DWAAS is een 3 koppig (noordelijk) theatercollectief met een fascinatie voor de wereld om hen heen. Van de maatschappelijke wereld tot de verbeelding in ons eigen hoofd. DWAAS probeert een podium voor henzelf te creëren waarin alles onderzocht mag worden. Waarin elke dag een nieuwe vorm mag opstaan en waarin ieder thema potentie heeft. We willen onszelf de vrijheid bieden om te experimenteren buiten de vormen van wat we kennen en DWAAS is de uitlaatklep die onze experimenten een stem geeft. Hun eerste voorstelling De mens die geen man is wordt omschreven als een evenredige, zeer kwetsbare, maar toch ook kritische voorstelling richting de maatschappij en henzelf.

Gratis inleiding

Om 19.30 uur is er een gratis inleiding. We raden je aan hier heen te gaan om een beter beeld van de voorstelling te krijgen. De inleiding vindt plaats in de foyer van Kielzog.

Een soort kleine versie van Eurosonic, maar dan in theaterland."

Dagblad van het Noorden

Een vermakelijke en leerzame avond."

Leeuwarder Courant

Een opmerkelijke mix van literatuur, levensvraagstukken, fantasie, taalvondsten, Disney-karaoke, actie-reactie en sokkenspel."

Theater050 over Antiklimax

CREDITS ANTIKLIMAX Tekst: David Westera, Koen van Seuren, Evalinde Lammers | Spel: David Westera, Evalinde Lammers | Regie: Koen van Seuren Decor/kostuums: Caz Egelie | Lichtontwerp: Bogi Bakker | Techniek: Merijn Boers | Coproductie: Grand Theatre Groningen Productieleiding: Annemarie Venema | Schrijfcoaching: Joachim Robbrecht | Dramaturgie: Judith Blankenberg | Foto’s: Niels “Knelis” Meijer | Dank aan: Broedplaats ’s-Hertogenbosch, Stichting Melanie, Kunstraad Groningen, Gravin van Bylandt Stichting, Cultuurfonds, Norma Fonds, Dioraphte, Beringer Hazewinkel en Station Noord

Volg STORMRAM