Sam Baker (USA)

Sam Baker groeide op in Itasca , Texas, een dorpje net buiten Dallas. Zijn moeder speelde orgel in de kerk en zijn vader luisterde naar blueslegendes als Lightnin’ Hopkins, Brownie McGee en Sonny Terry. Een van de eerste platen die Sam hoorde als kind en enorm aansprak was er een van Johnny Cash, Ride This Train, met name de verhalende manier van zingen, dat is waar het bij Sam Baker om gaat. 

Zijn rasperige bijna gesproken stijl van zingen is karakteristiek, daardoor komen zijn teksten dubbel zo hard aan. De poëtische, zorgvuldige verwoorde observeringen over schoonheid, complexiteit en tragedies hebben grote raakvlakken met Texaanse collega’s als Townes Van Zandt, Guy Clark en John Prine. Zijn stijl is zeer beïnvloed door de beperkingen waarmee hij heeft moeten leren leven nadat hij ternauwernood een bomaanslag overleefde op de trein waarin hij zat, op het Lichtend pad in Peru. Hij was de enige in zijn coupé die het overleefde maar raakte wel zwaargewond. Zijn liedjes weten vaak mensen tot tranen te roeren en laten je zeker niet onbekommerd.

Zijn drieluik Mercy, Pretty World en Cotton, kregen veel aandacht in de media en eindigde zeer hoog in eindejaarslijsten en ook zijn optreden in VPRO TV Programma Vrije Geluiden maakte zeer veel indruk. Zijn laatste album Say Grace stond twee maanden lang op nummer 1 van de Euro Americana Chart en werd zeel lovend ontvangen.

Club Americana abonnement
Ook dit seizoen hebben we weer veel Americana-concerten. Sluit je aan bij Club Americana en bezoek alle 6 concerten voor een gereduceerd tarief! Per concert bedraagt de entree € 20,- Maar met het Club Americana abonnement kun je alle 6 concerten bijwonen voor slechts € 75,-. Het abonnement is NIET PERSOONSGEBONDEN. Dus als je een keer niet kunt, leen je je abonnement die keer gewoon aan een bekende uit.