Michiel Borstlap

Mvses (spreek uit als: Muses)

Award-winning pianist en componist Michiel Borstlap komt naar Kielzog! De Nederlandse pianist behoort tot de meest veelzijdige muzikanten die de hedendaagse jazz te bieden heeft. Michiel werkte samen met musici als Herbie Hancock, Wayne Shorter en Jimmy Haslip. Ook speelde hij samen met klassieke musici als Janine Jansen, Lavinia Meijer en Ludovico Einaudi en was hij solist bij het Radio Philharmonisch Orkest en het Metropole Orkest.

Grote getalen jonge mensen luisteren sinds een aantal jaren naar nieuwe pianomuziek. Geen klassieke muziek of jazz, maar meditatieve klanken die responderen met het gevoel van de luisteraar. Michiel Borstlap wordt beschouwd als één van de grondleggers in dit genre nadat hij met Ludovico Einaudi een samenwerking aanging. Jaren later is zijn spel geschoond van allerlei invloeden en heeft een volstrekt eigen sound ontwikkeld. Dit is te beluisteren op de albums MVSES & ELEMENTS. In 2021 is dit album al 8 miljoen keer op streaming-platforms beluisterd.

Over Michiel Borstlap

Michiel Borstlap heeft een internationale reputatie opgebouwd als een virtuoze pianist die jazz mengt met klassieke en eigentijdse invloeden. Rond zijn afstuderen leidt hij een sextet met in de frontlinie drie aanstormende en al snel ook toonaangevende bandleiders: Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Yuri Honing. Borstlap wint in 1996 de BMI/Thelonious Monk Jazz Composers Competition met Memory Of Enchantment, dat op CD wordt opgenomen door Herbie Hancock en Wayne Shorter. Naast jazz componeert hij onder meer een Arabische opera en filmmuziek, waarvoor hij een Gouden Kalf ontvangt.

Borstlap is a heavyweight."

Ottowa Citizen (Canada)

Crystalline piano playing."

New York Time s (USA)

His music has the clarity of a Mozart Sonata."

Washington Post (USA)

So intense and melancholic, impressive vocabulary."

De Volkskrant