Janneke Jager

Fantoomgeluk

Wanneer Janneke Jager struikelt over een vergeten tas met oude cassettebandjes, zit ze opeens weer op haar tienerkamertje te dromen over ‘later’. Alles is behoorlijk anders uitgepakt dan ze eind jaren tachtig kon vermoeden. Maar is dat erg? In Fantoomgeluk maakt de Noord-Groningse drama queen zingend en vertellend de balans op tussen weemoed en schaamte.

Een paar dingen worden Janneke al snel volkomen duidelijk. Eén: dat vroeger niet alles beter was – zoals haar erbarmelijke muzieksmaak én haar dubieuze kapsels. Twee: dat de meest belabberde songteksten als een virus op je harde schijf blijven zitten, al dan niet fonetisch. En drie: dat alles behoorlijk anders is uitgepakt dan ze eind jaren 80 hoopte én kon vermoeden. Maar is dat erg? En kan het nog anders? Twijfelend tussen weemoed en schaamte maakt Janneke een verrassende balans op aan de hand van die ene grote vraag: Wat als…

Over Janneke

Nadat Janneke in 2015 de kwartfinale haalde van het Leids Cabaretfestival, heeft ze op vele podia vlieguren gemaakt. Ze tourde twee jaar met de Cabaretpoel, volgde een jaartraject aan de Koningstheateracademie en werd door Guido Weijers geprogrammeerd in zijn Comedy Festival. In 2019 schreef ze een fraaie ode aan Groningen, waarvoor Duncan Laurence de muziek componeerde.

Puur en persoonlijk. Onstuitbaar. Met als climax een ronduit hilarische conference over het fenomeen festival. Een onuitwisbare personality."

Jacques d’Ancona, Dagblad van het Noorden

Teksten & zang: Janneke Jager | 
Muziek & begeleiding: Bas Bons & Timo Menkveld | 
Regie: Titus Tiel Groenestege

Volg Janneke Jager