Janneke Jager

Eelsk (première)

Na 27 jaar in de Randstad staat ze ineens weer met haar laarsjes in de klei, op haar Groningse geboortegrond. Janneke weet het zeker: híer gaat ze het vinden. Maar wat precies? Geluk, antwoorden, rust? En wat wil ze eigenlijk?

Eelsk is een nostalgische zoektocht naar een gevoel van thuiskomen in een nieuwe toekomst. Vol beschamend zelfinzicht, ongeduld, badpaksores en een zonderlinge eenhoorn. Grappig, ontroerend en pijnlijk herkenbaar. ’t Kon minder… maar is dat genoeg?

Over Janneke Jager
“Puur en persoonlijk, een onuitwisbare personality” – volgens Jacques d’Ancona in Dagblad van het Noorden. Maar ook: “Met haar stralende persoonlijkheid, haar naturel en haar vocale vermogen is zij de ster van de avond”, over Janneke’s rol in het theaterstuk HAIM in de Eemshaven, september 2021. Janneke is cabaretière, zangeres en woordkunstenaar. Ze vertelt sterk geschreven verhalen en weet met name te imponeren met haar poëtische liedjes, begeleid door haar getalenteerde muzikanten Bas Bons en Timo Menkveld. Janneke heeft een zangstem die indruk maakt en binnenkomt.

Tekst & zang: Janneke Jager
| Muziek & arrangementen: Bas Bons
| Piano, melodica, overig: Bas Bons
| Gitaar, drums, overig: Timo Menkveld