Gerlof Meijer (theatercollege)

Strafrecht? Levensecht!

Gerlof Meijer is ruim 25 jaar strafrechter en gaf jarenlang leiding aan rechters. Hij merkte dat er in de samenleving veel vragen leven over strafrecht. Om die reden besloot hij een aantal jaren geleden om Nederland te informeren over zijn vak. En met succes! Zijn lezingen trekken volle zalen. Op dinsdag 6 december presenteert hij het theatercollege Strafrecht? Levensecht! in Kielzog.

Gerlof Meijer is strafrechter sinds 1993 en gaf jarenlang leiding aan rechters. Op heldere manier geeft Meijer inzicht in dilemma’s waarmee strafrechters te maken hebben. Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken met een ontkennende verdachte? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wederom wegkomt met een taakstrafje? Strafrechters worden vaak weggezet als te soft. Met zijn theatercollege Strafrecht? Levensecht! brengt Meijer het strafrecht dichter bij de ‘gewone’ burgers door op indringende en overtuigende wijze antwoord te geven op hun vragen.

Over Gerlof Meijer

Meijer (Deventer, 1958) is inmiddels ruim vijfentwintig jaar rechterlijk werkzaam in het strafrecht. Tot 1 januari 2016 gaf hij leiding aan de afdeling strafrecht in de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle. Sindsdien heeft hij zich weer toegelegd op het inhoudelijke werk en is hij onder meer voorzitter van de meervoudige strafkamer en de wekelijkse raadkamer. Naast zijn werk als rechter verzorgt hij voor diverse onderwijsinstellingen cursussen op het gebied van het strafrecht op academisch niveau en treedt hij regelmatig op als gastdocent of als inleider bij diverse organisaties.

Meijer is met Rob ter Haar auteur van een groot aantal strafrechtelijke werken, zoals Leerstukken Strafrecht, Elementair Materieel Strafrecht, Elementair Formeel Strafrecht en de edities noodweer en vormverzuimen in de reeks Praktijkwijzer Strafrecht, allen uitgegeven door Kluwer.

Volg Gerlof Meijer (theatercollege)