Hobo en Fagot

De hobo is een houten blaasinstrument met een dubbel riet. In het symfonieorkest heeft het instrument vaak prachtige solo’s te spelen en door het heldere geluid en de strakke toon wordt het orkest ook gestemd op de A van de hobo.

Er is veel mooie kamermuziek waarin de hobo een belangrijke rol heeft, vanaf het begin van de Barokperiode (1600) is er veel muziek voor de hobo geschreven. In musicals en filmmuziek zijn vaak opvallende solo’s op de hobo te horen.

Bij Kielzog kun je ook kiezen voor les op de barokhobo en bovendien voor fagotles.

Kinderen kunnen vanaf ongeveer 9 jaar oud beginnen op de hobo. Natuurlijk zijn volwassenen ook van harte welkom om les te nemen op dit mooie blaasinstrument.
Het spelen in een ensemble of orkest is gratis als je individueel muziekles hebt bij Kielzog. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij het Kielzog Orkest of het Kielzog barokensemble

Leden van een harmonievereniging binnen de gemeente Midden-Groningen krijgen korting op het lesgeld. Informeer bij Kielzog naar de mogelijkheden.

Kennismaken met de hobo of fagot?
Klik hier voor meer informatie over de actie 5 muzieklessen op één instrument door een vakdocent.

Indien een leerling van Kielzog Muziekschool lid wil worden of al lid is van een Harfa-vereniging uit Midden-Groningen, vergoed Kielzog de contributie tot een maximum bedrag van €120 per jaar.

Docenten

Gerelateerde cursussen