Yora Rienstra

UP- T!P

Raak en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. ‘UP’ is het aangrijpende en waargebeurde vervolg op de succesvolle bewerking van ‘PAAZ’, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer.

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. Opnieuw, tot haar ongeloof en schrik. Twee jaar geleden was ze een tijd opgenomen, en uitgerekend nu ze zich sterk voelt en zelfs een waanzinnig gevoel van geluk ervaart, herhaalt de geschiedenis zich. Haar specialist, een vervanger die ze niet kent, vertrouwt haar wel erg uitbundige geluksgevoel niet. Wat een misverstand en wat een vernedering.

Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal, en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet?

Inleiding voorafgaand aan de voorstelling
Om 19:15 uur begint er een inleiding op de voorstelling in het Grand Café

Over Yora Rienstra

Yora Rienstra (Amsterdam, 6 maart 1981) is een Nederlandse cabaretiere, Actrice en Radio DJ. Rienstra studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst-academie. Naast haar rollen als cabaretière en actrice werkt ze ook als Radio DJ bij Radio 2. Op tv is Yora op dit moment wekelijks te zien als presentatrice van het VARA-programma RAMBAM.

Andere mensen bekeken ook