Woodgrain BluesRockNight 2018

De blues in het Kielzog

Op 17 November wordt het Kielzog overspoeld door scheurende gitaren en  whisky-gerijpte stemmen, afgewisseld met heerlijke ballads. Onder andere Danny Bryant en Joost de Lange zullen u meenemen in de wereld van BluesRock. Net als bij voorgaande edities ontbreken regionale bands niet en uiteraard zullen de heren van Woodgrain het podium afknallen.

Na het succes van de vorige twee edities zet Woodgrain de volgende stap. Om grotere acts te kunnen presenteren en meer liefhebbers een plek te bieden, is een groot podium nodig. Kielzog is een logische stap waardoor Woodgrain zijn thuishaven Hoogezand trouw blijft.

Bandinformatie

GG & THE CRUISERS
Een band waarin ‘Oldschool’ Blues ‘Newschool’ Blues ontmoet!Alle stijlen blues worden moeiteloos in elkaar verweven waardoor er een verrassend eigentijdse maar toch ook vintage sound ontstaat. Het repertoire van de Cruisers bestaat zowel uit eigen werk, als bewerkingen van traditionele Bluessongs van o.a. Sonny Terry & Brownie Mcghee, Big Bill Broonzy, Robert Johnson, Tommy Johnson, Muddy Waters, Little Walter en Leadbelly.

Henk de Ruiter – gitaar, zang
Erik Niemeijer – bluesharp, zang
Hans Niemeijer – contrabas
Gerrit Bruinink – drums

JOOST DE LANGE ROCKBLUESEXPERIENCE
Als zanger/gitarist heeft Joost de Lange zijn eigen Rock/Blues Experience opgericht. Voordat Joost deze band oprichtte was hij al geen onbekende meer in de Rock en Bluesscene. Hij speelde eerder in verschillende bands, waaronder de Zeeuwse rockband Yes You Did, waarmee hij 5 albums uitbracht en de Zeeuwse popprijs won. Na enkele bandwisselingen is in 2014 Ramses Donvil op de drums er bij gekomen. Joost en Ramses kenden elkaar al langer van de Jazz Studio in Antwerpen en ook van rock/bluesprojecten uit de Vlaamse scene. In 2015 maakte Mitchell Goor met zijn strakke, groovy baslicks de huidige lineup compleet.

Dit Blues/Rock Power Trio is een graag geziene gast in de Nederlandse en Belgische scene. Ze weten iedere gitaarliefhebber steeds weer te raken. Tijdens hun live-shows wordt een indrukwekkende mix gespeeld van vooral veel eigen werk en ook nummers van Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan. Weet u meteen in welke hoek u deze mannen muzikaal zoeken kunt.

Joost de Lange – gitaar, zang
Ramses Donvil – drums, zang
Mitchell Goor – basgitaar

THE SIDEKICKS
De geschiedenis van de band gaat terug naar 2007. De zeer ervaren bandleden van The Sidekicks, opgegroeid met rhythm & blues, zijn van vele markten thuis. Eind 2012 bracht de band de zeer succesvolle cd ‘Blues And More Than Blues’ uit. Het album haalde de Dutch CD Top 100. De band maakte daarna zijn opwachting bij veelbeluisterde programma’s als onder andere 3FM en NPO Radio 2 (Muziekcafé). Eind mei 2017 heeft de band een nieuwe cd uitgebracht (Suburban Records Haarlem) . De nieuwe cd is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het album is genaamd ‘Texas of the North’. Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd. De band typeert de eigen muziek als “Sidekicksound’, een mix van stijlen als blues, rock, pop en jazz, ‘blues and more than blues’ dus. Ook de release van deze cd is erg succesvol. Opnieuw was band te gast bij NPO Radio 2 Muziekcafé. The Sidekicks trad op tijdens het Bevrijdingsfestival Drenthe 2018. Meer informatie op www.thesidekicks.nl

Teo de Haan – zang, mondharmonica
Peter Hummel – gitaar
Bennie Timmer – gitaar
Fenno de Boer – basgitaar
Wim Entzinger – drums
Klaas Wolf – geluid

WOODGRAIN
De mannen van Woodgrain hebben hun ‘bluesrock’-sporen de afgelopen jaren meer dan verdiend. Ze deden menig festival, kroeg en feesttent aan om naast eigen werk nummers van Joe Bonamassa, Walter Trout, Kenny Wayne Shepherd, Gary Moore e.v.a ten gehore te brengen. Toen Woodgrain in 2015 zijn 5-jarig ‘on-stage’-verjaardag wilden vieren, ontstond het idee een blues-festival te organiseren. Dit bleek een heel goed idee, want na inmiddels 2 uitverkochte festivals werd de stap naar Het Kielzog gezet. Met een groter podium zijn ook grotere namen te boeken was de insteek. Kijk naar de line-up van het festival en u weet genoeg!

Ian Bodewes: – zang, gitaar
Marko Heslinga: – sologitaar
Bart Feeburg: – drums, zang
Vincent Lietmeijer – toetsen
Johan Gils – basgitaar

BLUES AVENUE REVISITED
Deze band is al jaren een begrip in het circuit. Sinds 2001 bestaat de band onder de huidige naam, in diverse samenstellingen. Sinds het voorjaar van 2016 is Blues Avenue ‘Revisited’. Onder aanvoering van de jonge Jacco Siegers is Blues Avenue rauwer, moderner en krachtiger dan ooit te voren. Krachtige vocale en imponerend gitaarspel vormen het hart van de band. Nummers van bekende en minder bekende artiesten krijgen een eigen draai. Blues Avenue creëert daarmee een eigen sound. Rauw en ‘onder uit de kast’.

Jacco Siegers – gitaar, zang
Jeroen Venema – gitaar
Harry Venema – drums
Bram van der Lelij – basgitaar

DANNY  BRYANT
Europe’s leading Blues & Rock publication, Classic Rock’s ‘The Blues’ Magazine, called Danny a “National Blues Treasure”, a title that he has worked tirelessly and passionately to earn. Riding high on the European blues scene for over a decade, yet still only 35, Danny has carved a name for himself the old-fashioned way having played over 2000 club and festival shows to his many fans
around the world and is acknowledged by those in the business as one of the cream of the crop.

  • Bernard Doherty, Planet Rock – “A British Blues Legend.” “One of those amazing British talents. The boy can play guitar…”
  • Joe Bonamassa – “A fantastic guitar player… able to take a Fender Stratocaster and really make it sing…”
  • Walter Trout – “What sets him apart is his passion and feeling. Danny’s playing grabs you with its intensity and urgency.”

Volg Woodgrain BluesRockNight 2018