Woodgrain BluesRockNight 2019

Dé live-blues ervaring!
Dit jaar hebben we bands kunnen boeken die bekend staan om hun live-performance. En dat is precies wat we op ons festival graag zien en horen; we willen de blues beleven!
De blues, bluesrock, ballads, funk en soul, het komt allemaal voorbij tijdens de vierde editie van Woodgrain's BluesRockNight. Vijf (internationale) bands, met zorg geselecteerd en geboekt door de mannen van bluesrock-formatie Woodgrain.
Tot zaterdag 16 november!

 DE BANDS:

Henrik Freischlader Band (DE) – Old School Tour 2019

Ons wachten wordt beloond; Henrik en zijn band doen ons festival aan! En hoe … In het kader van zijn OLD SCHOOL TOUR (touren in een busje, optreden met een hechte band, mooie clubs voor het uitkiezen ;)) komt de Henrik Freischlader Band naar Woodgrain BluesRockNight 2019. Verwacht vijf muzikanten die door de liefde voor de blues verbonden zijn, verwacht sfeer, verwacht pure passie voor het instrument, de muziek en het optreden zelf! En wanneer Henrik zijn gitaar pakt kun je authenticiteit, volwassenheid en serieuze toewijding in zijn spel herkennen. Elke noot is raak. De Old School tour loopt, nadat de vijf-koppige band maandenlang Europese clubs en festivals aan deed, bijna ten einde als Woodgrain BluesRockNight 2019 aangedaan wordt.

Wij hebben er zin in!!!
www.henrikfreischlader.com

Mitch Laddie Band (UK)

Mitch Laddie, al op jonge leeftijd ontdekt door blues-grootheid (en één van onze helden) Walter Trout, heeft zijn virtuoze gitaarspel op het grote podium verbeterd sinds hij op 17-jarige leeftijd bij Provogue Records tekende.  Hij heeft vijf albums met lovende kritieken uitgebracht en is in de Europese scene bekend als een groots gitaargenie met muzikale subtiliteiten en een volwassenheid die ver boven zijn jaren uitkomt. Dit alles werd bevestigd toen vervolgalbum ‘Burning Bridges’ werd verkozen tot ‘Beste Blues Album van 2012 ‘door Blues & Soul Magazine. Het in 2018 uitgebrachte ‘Another World’ kwam na jaren van touren en schrijven en nu, nu komen Mitch en zijn band ons verblijden met zijn prachtige muziek!

Paardekooper Band

Bluesrock uit omgeving Den Haag, ruim 11 jaar geleden opgericht door frontman en gitaarvirtuoos Bas Paardekooper. Powertrio Paardekooper staat voor energie, vuur in ieder optreden. Passie en muzikaliteit straalt van het podium af. Een solide ritmesectie waardoor de band staat als een huis. Compacte songs afgewisseld door subtiel uitgevoerde bluesrock-ballads waarbinnen het fantastische gitaarspel van Bas je tot tranen roert …..Naast het sublieme gitaarwerk beschikt Bas ook over een geweldige zangstrot die je raakt. Samen met basgitarist André de Bruijn en drummer Roel van Leeuwen geven deze jongens ieder optreden echt alles! Dit is natuurlijk binnen muziekminnend Nederland niet onopgemerkt gebleven maar ook buiten de grenzen zoals België , Duitsland en Zweden hebben mogen kennis maken met de power en energie van deze band. Het liefst zijn deze jongens ook ‘on the road’ , nog steeds groeiend binnen iedere gig. Met inmiddels 4 cd’s op zak zal dit powertrio onze BluesRockNight in beweging en tot ontroering brengen, daar kijken we naar uit!

The Bluesdiggers

Bluesmagazine over the Bluesdiggers: ‘Het ouderwetse Nederblues geluid is weer helemaal terug door dit album van de Bluesdiggers. Een band, die ik graag zou willen gaan bekijken als ze eens in de buurt optreden!‘ (2019 -Peter Marinus) Het debuutalbum Diggin’ Deep werd aan het begin van dit jaar uitgebracht en werd live opgenomen en daar houden wij van, niks oppoetsen, zo de plaat op! Ouderwetse nederblues, dat is dus wat we kunnen verwachten van een optreden van the Bluesdiggers! Groningse blues-veteranen die met veel plezier lekker dansbare shuffle’s voor je spelen. Verwacht ook lekkere gitaarlicks, swingende soul en funky blues!

Woodgrain

Uiteraard gaat Woodgrain zelf ook het podium betreden, om het festival dit jaar te openen.  Dit jaar wordt toetsenist Vincent Lietmeijer vervangen door Arnout Arkenbout. Vincent is vanwege een ernstige ziekte niet in staat om ons te vergezellen. Vincent, volgend jaar ben je er weer bij, we denken aan je!!

We zien u graag op zaterdag 16 november!

Volg Woodgrain BluesRockNight 2019