Wereldmuziek carrousel

Niet naar het buitenland deze zomer? Wij brengen het buitenland naar Kielzog. Reis mee langs 3 mini-concerten door internationale topmusici. 

Theaterzaal
Bolotny Trio Gipsy/Klezmer/Tango

Sergei Bolotny – viool Don Hofstee – gitaar/viool, Tim Nobel – contrabas
Het Bolotny Trio brengt een aanstekelijk en afwisselend programma vol muzikale passie. De virtuoze violist Sergei Bolotny is prijswinnaar van verschillende internationale vioolconcoursen. Het trio bestaat verder uit Don Hofstee die naast gitarist ook begenadigd violist is en bassist Tim Nobel die verantwoordelijk is voor de muzikale arrangementen en een aantal eigen composities.

Foyer
Echoes of Rumania

Sebastian Demydczuk – drums Bert van Erk – contrabas Alex Simu – klarinet en saxofoon
Eigen werk in een Roemeense traditie. De in Roemenie geboren Alex Simu studeerde jazzsaxofoon in Nederland en in New York. Hij won de Dutch Jazz Competition en ook als componist sleepte hij verschillende prijzen in de wacht. Sebastian Demydczuk ging na zijn klassieke muziekstudie in Polen in Groningen jazz studeren. Met de Turks-Nederlandse groep Barana speelde hij op internationale podia. Bert van Erk heeft een lange carriere achter de rug waarin hij werkte met vele gerenommeerde jazzmuzikanten.

Unit
Linda Molenkamp en Robert Bosscher

Latin en jazz Zangeres Linda Molenkamp werkte met bekende jazzmusici als Henk Meutgeert, Lex Jasper, Winfred Buma, Hans Dekker en Steve Altenberg. Pianist Robert Bosscher is na 7 jaar in New York te hebben gestudeerd en gewerkt teruggekeerd naar Nederland. Hij studeerde bij o.a. Kenny Barron en woont nu weer met zijn gezin in Groningen. Naast heerlijke smooth jazz brengt dit duo ook warme Latijns-Amerikaanse klanken. Robert en Linda werken beiden als muziekdocent bij het Kielzog.
Bestellen gaat voorlopig iets anders. Voor meer info KLIK HIER