Stageband Jazz Orchestra

Onze (contra)basdocent Marco Kerver is bandleider, componist, arrangeur van de 18-koppige en prijswinnende bigband de Stageband Jazz Orchestra. Op 7 december komen ze naar Kielzog met het programma Macramé Funk, een programma geïnspireerd op de vernieuwende muziek van Herbie Hancock, Miles Davis, The Brecker Brothers en Weather Report.

Stageband Jazz Orchestra bestaat uit 18 gedreven musici en is voornamelijk samengesteld uit jazz professionals en aankomend talent. De band won ongeveer alle prijzen die er te winnen zijn in hun genre en manifesteert zich de laatste jaren steeds meer als initiator van hoogstaande, innoverende en spannende projecten. Door de hoge individuele kwaliteiten en de grote solistische kwaliteit van afzonderlijke top improvisatoren, levert het orkest ieder concert weer een heel nieuw muzikaal verhaal.

Stageband Jazz Orchestra kenmerkt zich door hun swingende muziek vol rock en funk invloeden. Topsolisten die met Stageband Jazz Orchestra hebben opgetreden zijn Benjamin Herman, Fay Claassen, Jesse van Ruller, Josee Koning, Izaline Calister.

Macramé Funk

Met het Macramé Funk project gaat we terug naar een bijzonder spannende tijd wat betreft de jazzmuziek. De bigband muziek werd elektrischer. De Fender Rhodes deed zijn intree. Er werd een hele stijl opgetuigd rond deze nieuwe sound. Belangrijke voortrekkers waren Herbie Hancock, Miles Davis, The Brecker Brothers en Weather Report. De componisten van de band hebben zich bij het schrijven van nieuw materiaal laten inspireren door de sound van deze tijd.

Let op! Klik bij aanschaf van kaarten op rang 1

Volg Stageband Jazz Orchestra