Solo Stories met Soy Kroon – Het verhaal van Merlijn Kamerling

Nu ik je zie

Tien jaar na de zelfverkozen dood van zijn vader, beseft zijn 21-jarige zoon dat het hem niet lukt om iets van zijn leven te maken. Misschien ziet hij weer een toekomst als hij het verleden in de ogen durft te kijken. Maar hoe intensiever hij speurt naar sporen van zijn vader, hoe meer hij zichzelf tegenkomt. Nu ik je zie, naar het boek van Merlijn Kamerling, gaat over uitgestelde rouw en volwassen worden, met in de hoofdrol multitalent Soy Kroon.

Nu ik je zie gaat over een twintiger die tien jaar na de dood van zijn vader op gaat naar zijn eigen identiteit. Jarenlang wilde hij niets lezen, kijken of horen dat met Antonie Kamerling van doen had. Dat veranderde toen Merlijn ouder werd en het gevoel had dat zijn leven soms nog steeds stilstond, mogelijk doordat hij eigenlijk niet zoveel over zijn vader wist. Merlijn besloot om met familie en vrienden van zijn vader te praten om zo een beter beeld van hem te krijgen. Wie was Antonie precies?

Over Soy Kroon

Op televisie was hij te zien in diverse tv-programma’s voor kinderen, speelde hij Sil Selmhorst in Goede Tijden, Slechte Tijden, gevolgd door de spin-off Nieuwe Tijden, en speelde hij Guus in de dramaserie Hoogvliegers. Soy speelde in de bioscoopfilms Zwaar Verliefd 2, Liefde Zonder Grenzen en Costa en werkt als presentator voor Zapp. In 2018 won Soy samen met zijn vriendin Holly Mae Brood het populaire dansprogramma Dance Dance Dance. In 2020 was hij kandidaat in Het Perfecte Plaatje. Dit voorjaar zagen 2,2 miljoen mensen Soy als de allerjongste Jezus ooit in The Passion.

De lappen tekst die hij uit zijn hoofd heeft moeten leren zijn duizelingwekkend, zijn inlevingsvermogen neemt jou als aanschouwer helemaal mee in het verhaal en ondanks het zware thema laat hij ook zijn humoristische kant zien in de show."

Musicalsites ★★★★★

Kroon weet op sterke en overtuigende wijze de emotie de juiste laag te geven en laat je meeleven van begin tot eind. Zeer knap om in je eentje zo’n heftig verhaal te vertellen en geen moment de energie te verliezen."

Theaterparadijs ★★★★

Knap hoe acteur Soy Kroon gemakkelijk en duidelijk, door vertelstijl en lichaamstaal, switcht tussen de personages en je steeds meer het verhaal in trekt."

Scenes

Producent: Solo Stories | Acteur: Soy Kroon | Regie: Benno Hoogveld | Oorspronkelijk script: Marc Veerkamp | Muziek: Rik Ronner | Licht- en decorontwerp: Mike den Ottolander

Volg Solo Stories met Soy Kroon – Het verhaal van Merlijn Kamerling