Soy Kroon, naar het verhaal van Merlijn Kamerling

Nu ik je zie

In 2020 schreef Merlijn Kamerling het boek Nu ik je zie, over zijn zoektocht naar zijn overleden vader en zijn eigen identiteit. Acteur en muzikant Antonie Kamerling stapte in 2010 uit het leven. Productiehuis Solo Stories bewerkte het boek tot een aangrijpende theatermonoloog, opgevoerd door Soy Kroon.

Nu ik je zie gaat over een twintiger die tien jaar na de dood van zijn vader op gaat naar zijn eigen identiteit. Jarenlang wilde hij niets lezen, kijken of horen dat met Antonie Kamerling van doen had. Dat veranderde toen Merlijn ouder werd en het gevoel had dat zijn leven soms nog steeds stilstond, mogelijk doordat hij eigenlijk niet zoveel over zijn vader wist. Merlijn besloot om met familie en vrienden van zijn vader te praten om zo een beter beeld van hem te krijgen. Wie was Antonie precies?

Over Soy Kroon

Op televisie was hij te zien in diverse tv-programma’s voor kinderen, speelde hij Sil Selmhorst in Goede Tijden, Slechte Tijden, gevolgd door de spin-off Nieuwe Tijden, en speelde hij Guus in de dramaserie Hoogvliegers. Soy speelde in de bioscoopfilms Zwaar Verliefd 2, Liefde Zonder Grenzen en Costa en werkt als presentator voor Zapp. In 2018 won Soy samen met zijn vriendin Holly Mae Brood het populaire dansprogramma Dance Dance Dance. In 2020 was hij kandidaat in Het Perfecte Plaatje. Dit voorjaar zagen 2,2 miljoen mensen Soy als de allerjongste Jezus ooit in The Passion.

Onthutsend eerlijk."

De Telegraaf

Echt indrukwekkend."

RTL Boulevard

Een openhartig en gedurfd verhaal."

JAN

Producent: Solo Stories | Acteur: Soy Kroon | Regie: Benno Hoogveld | Oorspronkelijk script: Marc Veerkamp | Muziek: Rik Ronner | Licht- en decorontwerp: Mike den Ottolander

Volg Soy Kroon, naar het verhaal van Merlijn Kamerling