Tapas Iberia met Maria de Fátima e.a.

Inclusief hapjes en drankjes!

Een minifestival in één theateravond met Maria de Fátima, Claudia Karapanou en Poliana Vieira!

Iberia is een festivalavond waarin zang, muziek en dans de drie centrale bestanddelen vormen. Iberia roept de sfeer op van een zwoele zomeravond, waarin flarden Portugese Fado, worden afgewisseld met het supersnelle voetenwerk van de Flamenco. De klank van Kaapverdische liederen nemen je mee naar een mediterrane wereld. Verzorgd door drie top-artiesten uit Kaapverdië, Portugal en Spanje biedt een Iberia-avond je drie concerten in één avond.

Maria de Fátima

Fado diva Maria de Fátima, geboren in de volkswijk Boavista, Lissabon, staat al 45 jaar op de planken. In 2016 ontving zij een hoge presidentiële onderscheiding voor haar verdienste voor de Portugese cultuur. In Nederland won zij in 2011 de zangcompetitie Top 2000 de Covers. In het programma We Want More (SBS 6) was ook Maria te zien en behaalde zij in 2020 de vierde plek in de finale.

Claudia Karapanou

Claudia Karapanou werd geboren in Salerno (Italië) en groeide op in Griekenland. Het instinct voor dansen en bewegen ontwikkelde zich al vroeg en werd een noodzaak in haar leven. In 2009 kwam flamenco voor het eerst in haar leven. Dat was het moment dat ze besloot zich volledig aan flamenco te wijden, door intensieve lessen en workshops te volgen in Thessaloniki en Athene. Claudia stond op vele internationale podia en festivals in Spanje, Griekenland, Malta, Zwitserland, Duitsland, Italië en Nederland, werkt met top-artiesten uit de flamenco-scène en geeft wereldwijd flamencoworkshops.

Poliana Vieira

Poliana was in het voorjaar van 2020 te zien in het landelijke tv-programma We Want More (SBS6), waarin alle juryleden bijna vergaten te drukken door de ontroering van haar optreden met Amar pelos dois van de Portugese Songfestival winnaar Salvador Sobral. In haar theatertour bezingt singer-songwriter Poliana Vieira haar twee muzikale werelden: haar eigen Portugese en Engelstalige soul & worldjazz composities. Haar bestaande muzikale erfgoed bestaat uit traditionele muziek uit Kaapverdië en Portugal.

Tijdens Tapas Iberia zijn er twee pauzes waarin er gratis hapjes en drankjes voor de gasten klaarstaan.