Gershwin Celebration

Met Peter Beets, Henk Meutgeert & Izaline Calister

Ze werden in 2010 al samen onderscheiden met een Edison voor hun werk met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nu staan ze samen aan het roer van het Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra. 

Onder de ervaren leiding van Beets en Meutgeert staat deze achttien man (en vrouw!) sterke bigband garant voor verrassend solo- en samenspel, muzikaal avontuur en gezonde, maar vlijmscherpe swing. De rode draad tijdens dit concert zijn de herkenbare en lekker in het gehoor liggende melodieën van George Gershwin, die nu als springplank dienen voor een dynamische show, waarin alle facetten van muziek maken en muziek beleven worden benut. Delen uit Porgy and Bess worden afgewisseld met songs uit musicals en ook Rhapsody in Blue krijgt een nieuw leven met een frisse blik op de toekomst.

Izaline Calister

Wereldster Izaline Calister voelt zich als een vis in het water tijdens dit swingende muziekspectakel en haar stem en interpretaties kunnen geen betere voedingsbodem krijgen dan de transparante orkestraties van Meutgeert en de uitdagende begeleidingen van Beets.