Nooit een Acht

Een hommage aan Willem Nijholt

Een hommage aan Willem Nijholt met liedjes door muzikale vrienden Guido Lam en Klaas Spekken, met liedjes van Annie M.G. Schmidt, Toon Hermans, Wim Sonneveld, Cole Porter, Ede Staal en Klaas Spekken.

In Nooit een Acht hoor je de wederzijdse liefde van 2 zangers voor het repertoire van Willem Nijholt, één van de beste kleinkunstartiesten die Nederland rijk is. Zijn repertoire is de kapstok waaraan Guido Lam (The Voice) en Klaas Spekken hun eigen verhalen en herinneringen ophangen.

Onder begeleiding van Rob Stoop op de piano en accordeon, doet het duo een greep uit de schatkist aan prachtige liedjes zoals ‘Nooit een acht’, ‘Vluchten kan niet meer’, ‘24 rozen’, ‘Het dorp’ en ‘Mien Hoge Laand’.

Zangers Klaas Spekken en Guide Lam kwamen elkaar tegen op de verjaardag van Rob Stoop. Al snel kwam de wederzijdse liefde voor Nijholt ter sprake en het begin van een voorstelling werd geboren.

Guido Lam nam deel aan The Voice Senior (coach Marco Borsato) en was finalist Nationale Ouderen Songfestival in Carré 2012, DeLaMar theater 2016 en 2017.

Klaas Spekken speelde in verschillende musicalproducties, waaronder Annie the musical en Sinatra the bands, the music, sinds 2000 is hij vooral bekend om zijn Groningstalige liedjes.

Rob Stoop begeleidt het duo op piano en accordeon. Hij heeft in zijn carrière samengewerkt met onder andere Loes Luca, Erik van Muiswinkel, Brigitte Kaandorp, Mathilde Santing en Maarten van Roozendaal.

Regie: Stan Limburg. ( Singing in the Rain, Annie, Sinatra: Thats Live, Alleen op de Wereld, Op Hoop Van Zegen)