NNO – Het Apollon Trio

LET OP: in de huis-aan-huis verspreide Kielzog Krant staat foutief vrijdag 18 november 20:15 uur. De juiste datum/tijd is zondag 18 november 15.00 uur

Het Apollon Trio (viool, cello en piano)

Een heerlijk verrassend kamermuziek concert.

Voor ons klassieke programma is Kielzog een samenwerking aangegaan met het NNO. We zijn er trots op dat topmusici van het NNO ook in Hoogezand te bewonderen zijn. De concerten vinden plaats in de kleine theaterzaal en worden verzorgd door kleine ensembles.

Het Apollon Trio bestaat uit:
Lianne van den Berg – Viool
Florent Maigrot – Cello
Victoria Dmitrieva – Piano

Drie jonge enthousiaste musici kiezen voor de grote namen in de muziekliteratuur. Brahms schreef diverse kamermuziekwerken. Opvallend is dat hij zowel drie vioolsonates als drie strijkkwartetten en drie pianotrio’s componeerde. Arenski was een leerling van Rimski-Korsakov en op zijn beurt weer leraar van onder anderen Rachmaninov en Scriabin. Hij heeft voor alle vormen van muziek werken geschreven, onder andere het ‘opmerkelijke’ pianotrio nr. 1 opus 32, dat hierboven geprogrammeerd staat.

Meer info

Lianne van den Berg (1980) begon haar vioollessen bij Boukje Gerritsma in Hoogezand. Zij behaalde haar bachelor bij Ilona Sie Dhian Ho (2004) aan het Noord Nederlands Conservatorium te Groningen, studeerde verder bij Benzion Shamir aan het conservatorium van Rotterdam (2004) en behaalde haar master bij Johannes Leertouwer aan het conservatorium in Amsterdam (2007).Zij volgde masterclasses aan de internationale zomeracademie in Nice en de Summer Academy in Salzburg bij onder andere Mauricio Fuks, Gerhard Schulz, Lewis Kaplan.

Orkestervaring deed zij op in het Haydn Jeugd Strijk Orkest (1995-1998), het Nationaal Jeugd Orkest (2001-2002), het EUYO (2005) en het Schleswig Holstein Festival Orkest (2006 en 2007). Zij speelde in de academie van la Scala in Milaan, waar zij de Cosi fan Tutte van Mozart uitvoerde (2007). In 2008 en 2009 werkte Lianne in het Orquesta Filarmonica de Santiago de Chile in Chili.

Vanaf 2010 is Lianne plaatsvervangend aanvoerder tweede viool in het Noord Nederlands Orkest. Daarnaast werkt zij regelmatig als remplacant in het Gelders Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Naast haar orkestwerk speelt zij kamermuziek en heeft zij sinds 2002 een prive-lespraktijk.

Geboren in 1986 groeide Florent Maigrot op in Versailles en studeerde vanaf zijn 9e jaar bij Barbara Marcinkowska aan het Conservatoire de Versailles en later aan het Conservatoire National Superieur bij Michel Strauss, waar hij in 2011 zijn Master Degree behaalde. Op jonge leeftijd zat hij tevens in het kinderkoor van Versailles, en zong (ook solo) in verscheidene operaproducties. Van zijn Stabat Mater van Pergolesi is een cd uitgebracht. Hij was solo-cellist in het Lucern Festival Orchestra en behaalde in 2008 met zijn toenmalige strijkkwartet de Grand Prix van het kamermuziekfestival van Normandië. Florent heeft een grote affiniteit met modern en eigentijds werk, en vertolkte enkele composities voor cello en electronica op het Parijse Institut de Recherche et Coordination Acoustique/Musique (IRCAM). Daarnaast speelt hij veelvuldig samen met celliste Karlien Bartels, waarmee hij een cd opnam met verscheidene cello duo composities, waaronder speciaal voor hen gecomponeerd werk. Vanaf 2012 maakt Florent deel uit van de cello groep van het NNO en sinds november dit jaar als aanvoerder. Florent bespeelt een cello gebouwd door Claude Victor Rambaux, Parijs 1862.

Victoria Dmitrieva begon op zevenjarige leeftijd haar muzikale studies op de Pskov Muziekschool in Rusland, waar ze zowel piano als fluit studeerde. In 1994 studeert ze ‘met lof’ af aan het Pskov Staats College op piano, theorie en muziekgeschiedenis. In 1992 neemt ze deel aan het Noord-West pianoconcours, waar ze een diploma en een speciale prijs voor de interpretatie van Rachmaninoff wint. In dat zelfde jaar treedt ze op bij het Internationale Kamermuziek Festival in Kostomuksha (Karelia, Rusland). In 1993 neemt ze deel aan het negende Nationale Safonov Pianoconcours. In 2000 studeert ze op piano af aan het Staatsconservatorium van St. Petersburg waarna ze naar Groningen verhuist. Ze haalt daar haar Bachelor in muziek aan het Prins Claus Conservatorium en in 2007 haar Master in piano. Vervolgens in 2008 haar Bachelor in fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Sinds 2006 werkt Victoria aan Prins Claus Conservatorium in Groningen.
Sinds november 2006 heeft zij de beschikking over een Kawai RX-5 vleugel, aangeboden door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.