NNO – Denner Trio

Denner Trio (klarinet, altviool en piano)

Het Denner Trio speelt werken van Mozart, Schumann en Bruch. Geniet van 19e eeuwse klanken in een intieme setting.

Kristin Stets (viool), Joost van Rheeden (klarinet) en Roele Kok (piano) zijn verbonden aan het Noord Nederlands Orkest.

Kristin Stets, die op haar achtste begon met vioolspelen, koos als jonge volwassene voor de altviool. Ze is geboren in Duitsland, studeerde af in Leipzig bij Prof. em. Hallmann en volgde daarna nog een tweejarige opleiding aan de Orkestacademie van de Staatskapelle in Dresden. In het buitenland speelde Stets in verschillende orkesten, waaronder het Gewandhaus Orchester en het Neues Bachisches Collegium Musicum. In Nederland maakt ze tevens deel uit van het bekende Trio Sofia en het Oosters Strijkkwartet.

Joost van Rheeden studeerde cum laude af aan het conservatorium in Amsterdam en volgde meerdere masterclasses, onder meer bij Hans Rudolf Stalder. Zijn belangstelling voor oude muziek en instrumenthistorie leidde tot een specialisatie in oude klarinetten. Bij het NNO stelde hij een Carte Blanche-serie samen rondom dit muziekinstrument en Van Rheeden werkte tevens mee aan Denner Consort projecten (met cd registratie). Ook speelt hij als klarinettist in diverse Nederlandse orkesten, waaronder het Gelders Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Roele Kok studeerde af in piano en klassieke zang aan het concervatorium in Groningen. Zijn Master Liedbegeleiding als pianist rondde hij af in Zwolle. Bij het tweede internationale Lied Duo Concours in 2011 won hij – met de sopraan Evellyn Ziegler – zowel de publieksprijs als de prijs van de vereniging ‘Vrienden van het Lied’. In 2014 maakt Kok zijn opera-debuut als Tonio (bariton) in I Pagliacci en daarnaast is hij verbonden aan Capella Frisiae, de Ned. Bach Academie, Consensus Vocalis en Kamerkoor Provocanto.

Voor ons klassieke programma is Kielzog een samenwerking aangegaan met het NNO. We zijn er trots op dat topmusici van het NNO ook in Hoogezand te bewonderen zijn. De concerten vinden plaats in de kleine theaterzaal en worden verzorgd door kleine ensembles.

Gerelateerde voorstellingen