NNO – Denner Trio

Denner Trio (klarinet, altviool en piano)

Het Denner Trio speelt werken van Mozart, Schumann en Bruch. Geniet van 19e eeuwse klanken in een intieme setting.

Loes van Ras (piano), Joost van Rheeden (klarinet) en Christophe Weidmann (altviool) zijn verbonden aan het Noord Nederlands Orkest.

Loes van Ras studeerde in 1995 Cum Laude af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar zij direct naar haar afstuderen de aanstelling van correpetitor aangeboden kreeg. In de jaren na haar studie volgde Loes voor haar solo-pianospel privélessen bij Marja Bon en Pascal Devoyon. Al tijdens haar studie werd zij pianiste in het Noord Nederlands Orkest. Daarnaast is Loes tegenwoordig ook bij andere orkesten werkzaam als pianist, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. De passie van Loes ligt sinds de vroege jaren van haar loopbaan in het ensemble-spel en het begeleiden van solisten. Inmiddels is zij uitgegroeid tot een veelgevraagd pianiste in kamermuziek-ensembles en als begeleider van solisten en masterclasses door heel Nederland.

Met klarinettiste Yfynke Hoogeveen vormt zij al meer dan 20 jaar het Gauguin Ensemble Een meer recente samenwerking is die met pianist Matthijs Verschoor. Samen vormen zij het pianoduo BiancoNera. Loes werkte mee aan een aantal cd-opnames van o.a. Saxofonist Peter Stam en componist Wim Dirriwachter en de zussen Sylvia en Irene Maessen (2015). Tevens is zij studio-pianiste voor cd-opnames van muziek-uitgeverij de Haske.

Joost van Rheeden studeerde cum laude af aan het conservatorium in Amsterdam en volgde meerdere masterclasses, onder meer bij Hans Rudolf Stalder. Zijn belangstelling voor oude muziek en instrumenthistorie leidde tot een specialisatie in oude klarinetten. Bij het NNO stelde hij een Carte Blanche-serie samen rondom dit muziekinstrument en Van Rheeden werkte tevens mee aan Denner Consort projecten (met cd registratie). Ook speelt hij als klarinettist in diverse Nederlandse orkesten, waaronder het Gelders Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Christophe Weidmann, geboren te Metz in Frankrijk, studeerde viool, altviool en piano aan het Conservatorium te Metz. Na zijn afstuderen  vertrok hij naar Parijs, waar hij altvioolles kreeg van Jean Baptiste Brunier en Sabine Toutain. Vervolgens studeerde hij aan de ‘ Paris National Superior Conservatory’  waar hij in 2005 zijn diploma behaalde en aan de Sibelius Akademia te Helsinki. Hij speelde in kamermuziekensembles en won vele prijzen, waaronder de eerste prijs in de kamermuziek competitie van de stad Parijs (2000). Ook nam hij deel aan verschillende festivals te Frankrijk. Christophe speelde als solist in o.a. Mozart’s ‘ Symphonia Concertante’ . Hij speelde in 2004 in het  Sibelius Academy Orchestra o.a. onder leiding van Colin Davis en van 2005-2007 in het Frans Nationaal Orkest o.a onder leiding van Kurt Masur. Christophe speelt sinds november 2007 bij het Noord Nederlands Orkest.

Voor ons klassieke programma is Kielzog een samenwerking aangegaan met het NNO. We zijn er trots op dat topmusici van het NNO ook in Hoogezand te bewonderen zijn. De concerten vinden plaats in de kleine theaterzaal en worden verzorgd door kleine ensembles.

Andere mensen bekeken ook