NNO-kamermuziek

Ensemble Poulenc

Voor ons klassieke programma is Kielzog een samenwerking aangegaan met het NNO. We zijn er trots op dat topmusici van het NNO ook in Hoogezand te bewonderen zijn. De concerten vinden plaats in de kleine theaterzaal en worden verzorgd door kleine ensembles. Ontmoet het Ensemble Poulenc met Marijke Zijlstra (fagot), Sergei Bolotny (viool) en Keiko Sakuma (piano).

Programma: werken van o.a. Beethoven, Fauré en Poulenc

De historie van de fagot gaat ongeveer terug tot 1570. Hij heeft evenals de hobo een dubbelriet. Kenmerkend voor de fagot is dat het karakter van zijn toon binnen zijn omvang van 4 octaven naar de hoogte toe afwisselend is, waardoor de mogelijkheden variëren van ernstig tot feestelijk en kluchtig. De Franse componist Francis Poulenc (1899-1963) was autodidact, hij had dus geen compositieopleiding genoten. Hij maakte deel uit van de Groupe des Six waarvan ook bijvoorbeeld Auric en Milhaud lid waren. Hij schreef veel kamermuziek, met name voor blazers.

NNO Compleet = 6 x NNO Kamermuziek voor gereduceerd tarief!

Per concert bedraagt de entree € 11,- Maar met het NNO-kamermuziek abonnement kun je alle 6 concerten bijwonen voor slechts € 55,- Het abonnement is NIET PERSOONSGEBONDEN. Dus als je een keer niet kunt, leen je je abonnement die keer gewoon aan een bekende uit.

De NNO-concerten vinden plaats op:
Zondag 16 oktober 2022
Zondag 27 november 2022
Zondag 18 december 2022
Zondag 29 januari 2023
Zondag 26 februari 2023
Zondag 23 april 2023

Volg NNO-kamermuziek