Nadja Filtzer

Mijn zwervend hart

tops
‘Mijn Zwervend Hart’ is een autobiografische, muzikale wereldreis, met voornamelijk eigen composities en Nederlandse teksten naast de oorspronkelijke Russische muziek, Jiddische Klezmer, Amerikaanse jazz en Latijns -Amerikaanse muziek. Nadja vertelt haar familiegeschiedenis. Ze is in 1969 geboren in Amsterdam met een Nederlandse moeder en een Oekraïens-Joodse vader, die opgroeide in Mexico. In 1928 vluchtte haar oma voor de pogroms die onder Stalins bewind plaatsvonden. De reis leidde van de Oekraïne via Parijs en New York naar Mexico. In ‘Mijn Zwervend Hart’ onderzoekt Nadja hoe de ervaringen van haar familie in haar doorwerkten.

In de voorstelling zien we projecties van schilderijen en tekeningen van haar vader en foto’s van haar opa. Ze gebruikt  tekst van neef Sjoerd Kuyper en filmbeelden die haar zus Irina in 2004 in de Oekraïne maakte.

Nadja Filtzer oogste met de tournee’s van ‘Vive Piaf!’ veel succes en werd in de pers de Piaf van de 21e eeuw genoemd.

 

Regie: Rob van de Meeberg


tops Tip van Ids

Nog niet bekend met dit genre? Dan is dit je kans. Ids, onze programmeur/directeur raadt je aan naar deze voorstelling te gaan. Hij heeft een aantal specifieke, niet alledaagse voorstellingen in ons programma geselecteerd waar hij hoge verwachtingen van heeft.