Mijn Vrede

Marcel Hensema en het Noord Nederlands Toneel. Het kerstverhaal op zijn Gronings (try-out)

Deze voorstelling is uitverkocht. Wilt u op de wachtlijst, bel (0598-373777) of mail ons!

Familievoorstelling (10+)

Na het succes van Mijn Ede en Mijn Tweede keert Marcel Hensema in de kerstvakantie in de theaters terug met de familievoorstelling Mijn Vrede: het kerstverhaal, op zijn Gronings. Bijna niemand weet dat dit verhaal zich eigenlijk vlakbij Appingedam en Delfzijl afspeelde, in het Noord-Groningse plaatsje Bethlehem.

Marcel Hensema neemt jong en oud in Mijn Vrede mee in hoe het allemaal écht gegaan is. Hoe Maria en Jozef na een barre tocht dwars door de provincie verzeild raakten in Bethlehem en hoe de Drie Wijzen uit Oost Groningen via de Veenkoloniën uiteindelijk de stal wisten te bereiken waar het lutje potje Jezus in de kribbe lag. Mijn Vrede is een voorstelling voor het hele gezin met humor, gezellige kerstmuziek en met een beetje geluk ook nog een spetterend einde waarin via een hoopvolle boodschap alles samen komt. De voorstelling bevat zowel Groningse als Nederlandse teksten en is voor iedereen verstaanbaar.

***** Stadskanaal digitaal
‘Marcel Henseman weet op professionele wijze en met actuele schwung het kerstverhaal zeer hedendaags te berde te brengen. Ook leuk voor de kinderen, denk ik.’ (Alfred Venema)