Joost Spijkers

Hotel Spijkers

Met zijn voorstelling Spijkers II won Ashton Brother Joost Spijkers de Poelifinario 2018 voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling in de categorie kleinkunst. Na het winnen van de Annie M.G. Schmidtprijs 2021 met het nummer Welkom Thuis presenteert de zanger en acteur een nieuw visueel, muzikaal en theatraal spektakel.

Welkom dus in Hotel Spijkers waar, ver weg van de waan en de sleur van alledag, eindeloos wordt gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken. Joost zingt Brel en Aznavour klassiekers met een even verbluffend gemak en intense bezieling als zijn eigen, mede door de teksten van Peer Wittenbols, ijzersterke nummers. “Het is zoveel meer dan een theaterconcert omdat Joost Spijkers zoveel meer is dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk.” (De Groene Amsterdammer)

Alle nummers vertellen een verhaal. Nooit voorspelbaar en met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem."

Theaterkrant ★★★★★

Hotel Spijkers is van hoog niveau."

de Volkskrant ★★★★

Innemende show tijdens slapeloze nacht in Hotel Spijkers."

NRC ★★★★

Een waar visueel en theatraal spektakel."

Trouw ★★★★

Een bijna criminele overdaad aan schoonheid."

Het Parool