Jim van der Zee

Starting The Engine

Jim van der Zee, winnaar van The Voice 2018, deelt zijn liefde voor soul, jazz, blues en folk. Hij speelt covers, eigen werk, en vertelt het verhaal achter de nummers van zijn muzikale helden.

Na The Voice toerde Jim langs de Nederlandse festivals en bouwde hij in hartje Amsterdam zijn eigen opnamestudio om in alle rust eigen nummers te kunnen schrijven. Na een succesvolle eerste theatertour laat Jim van der Zee, winnaar van The Voice 2018, opnieuw van zich horen.

Jim toert samen met pianist Reinout Douma (bekend van het Noordpool Orkest, Jochem Myjer, Janne Schra) en zijn band door het land. In zijn show ‘Starting The Engine’ speelt Jim covers van de artiesten die hem inspireren, maar laat hij ook zijn eerste eigen werk horen. Hij deelt zijn liefde voor soul, jazz, blues en folk met het publiek en vertelt in een intieme setting het verhaal achter de nummers van zijn muzikale helden. ‘Starting the Engine’ is een nieuw begin. Jim laat meer van zichzelf zien. Nieuwe muziek, nieuwe verhalen en een krachtige show!

Over Jim van der Zee
Toen hij zes jaar was sloot hij een weddenschap met meester Dick op de basisschool. Want één ding wist Jim toen al zeker: ik word muzikant. Geïnspireerd door zijn vader, die ’s avonds aan zijn bed liedjes voor hem speelde, begon hij in zijn vroege jeugd al met muziek maken. Hij studeerde door aan het conservatorium, waar hij niet alleen zijn gitaarspel verder verbeterde, maar ook leerde zingen. Daar ontwikkelde hij zijn stem tot de warme, unieke sound die we van hem kennen.

In de zomermaanden trok Jim vanaf zijn studententijd het liefst met een camper door Europa en Amerika. Of hij nou stond te spelen bij een surfkamp aan de Frans Atlantische kust of zijn gitaar omhing op een zonnig pleintje in Barcelona: overal wist hij publiek aan te trekken. Hij sliep in zijn camper en kwam rond van de munten die overdag zijn gitaarkoffer vulden.

Fotograaf Die Jongens http://www.diejongens.com | Jim van der Zee: gitaar, zang | Reinout Douma: piano | Lorenzo Buffa: basgitaar, contrabas |  Guy Tristan Salamon: drums, percussie

Andere mensen bekeken ook