Jeroen van Merwijk

De beste liedjesschrijver van Nederland, Jeroen van Merwijk, doet dit jaar iets bijzonders: een oudejaarsconference in liedvorm.

Kenners beschouwen Jeroen van Merwijk als één van de beste liedjesschrijvers van Nederland. Dit jaar doet hij iets unieks: een oudejaarsconference in liedvorm. Onder de titel ‘Was volgend jaar maar vast voorbij’ onderneemt Van Merwijk een nooit eerder gedane poging om 2019 te duiden en vooral te bezingen in een dertigtal liedjes. Liederen over vreugdevuren in Scheveningen, de SGP, Trump, de natuur die weer eens een maand voorloopt, containers met plastic in de Waddenzee: allemaal gebeurtenissen die het jaar onvergetelijk maken. Het leidt geen twijfel: 2019 wordt vast en zeker het allermooiste jaar ooit.

Jeroen van Merwijk heeft 25 jaar theaterervaring en maakte 13 theaterprogramma’s. Hij schreef liederen, columns, hoorspelen en televisie- en radiosketches en boeken en werkte mee aan programma’s als Spijkers met Koppen en Kopspijkers. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn, Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel.

Weet dat ik je altijd weet

Ik kan en zal en wil niet van je vluchten

Ik kan je zien in vogelzwermen wolkenluchten

Ik zit aan je vast als staal aan een magneet

Weet dat ik je altijd weet

 

NRC Handelsblad ***** over Jeroen van Merwijk:

“Het genie van Van Merwijk gloeit fel in zijn liedjes.”

 

Volg Jeroen van Merwijk

Andere mensen bekeken ook