Fred Delfgaauw

Theatermaker en meesterverteller Fred Delfgaauw heeft niet veel meer nodig dan een leeg toneel, een paar sterke karakters én uw verbeeldingskracht.

Wat begint met een mooi verhaal, eindigt steeds weer in een komische of ontroerende dialoog met tegenspelers die hij zelf tot leven brengt. Indrukwekkend en aangrijpend. Op meesterlijke wijze neemt hij u in Kracht der Verbeelding mee in zijn universum vol kleurrijke karakters. Een spel met onze verbeelding. We stoppen niet met spelen, omdat we ouder worden, maar we worden ouder, omdat we stoppen met spelen. Bij het applaus denkt u te klappen voor het bonte gezelschap dat voorbij kwam, maar moet u concluderen: ‘Hij is een gezelschap in z’n eentje!’. Inmiddels staat hij 40 jaar op de planken. Een goede reden voor een speciaal programma.

Algemeen Dagblad: ‘Het werk van Fred Delfgaauw laat zich niet makkelijk uitleggen. Je moet het zien en beleven. Als theatermaker is hij indrukwekkend en aangrijpend. Humor en ontroering. Hij is uniek in Europa en misschien wel in de hele wereld.’