JB Meijers

Singersongwriter JB Meijers, bekend van o.a. The Common Linnets, speelt deltablues: een muziekstroming die begin 20e eeuw ontstond in de VS.

Tijdens zijn tour door de VS, kwam JB Meijers erachter dat de regio waarin hij opgegroeid is overeenkomsten heeft met het broeierige zuiden van de VS. Na een optreden vroeg een befaamd bluesmuzikant aan hem hoe het kan dat hij speelt zoals hij speelt. In de loop van het gesprek vond de artiest het antwoord: “You’re a Deltaboy, just like us!”

Is de Deltablues niet de oorspronkelijke bron waar hij zich bewust of onbewust zijn muzikale
carrière aan te danken heeft? Een bluespurist is Meijers allerminst, maar de geest van mensen als
Robert Johnson, Skip James, Blind Willie McTell, Muddy Waters en John Lee Hooker alsmede Duke Ellington, Count Basie en Charlie Christian is nooit ver weg in JB’s werk. Nooit!

Over JB Meijers
Het grote publiek leerde JB Meijers kennen als lid van The Common Linnets en De Dijk. Hij speelde en produceerde jarenlang met bands als Acda en de Munnik, Go Back To The Zoo, Frank Boeijen, Bløf, Solomon Burke, The Mercury Rev, Posies, het Mongoolse Hanggai, Peter Maffay en vele, vele anderen. Daarnaast heeft hij twee solo-albums gemaakt en is een derde in de maak ter ondersteuning van de aanstaande tournee.

Volg JB Meijers

Andere mensen bekeken ook