De Mattheus Passie

Sharon Kips, Job Hubatka, Jan Rot en Tango Extremo

Tip van Ids
In een Nederlandse hertaling van Jan Rottops

Eén van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek; De Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. Acteur Jan Rot vertelt op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist, met de Nederlandse hertaling van theatermaker Jan Rot. De populaire zangeres Sharon Kips (winnaar van de X-Factor) en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.

De muziek wordt verzorgd door het orkest Tango Extremo. Dit orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

 

tops Tip van Ids

Nog niet bekend met dit genre? Dan is dit je kans. Ids, onze programmeur/directeur raadt je aan naar deze voorstelling te gaan. Hij heeft een aantal specifieke, niet alledaagse voorstellingen in ons programma geselecteerd waar hij hoge verwachtingen van heeft.