Daniël Boissevain

De Schuldige

In de bloedstollende theaterthriller De Schuldige beantwoordt politieman Oscar Holm de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost binnenkomen. Wanneer Ellen, een jonge verwarde vrouw, hem belt vanuit de auto van haar ontvoerder, komt hij direct in actie. 

Politieman Oscar Holm (Daniël Boissevain) beantwoord verveeld de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost Beilen binnenkomen. Hij is daar tijdelijk tewerkgesteld in afwachting van de rechtszaak wegens een schietincident met zijn dienstwapen. Wanneer Ellen, een jonge verwarde vrouw, hem belt vanuit de auto van haar ontvoerder, komt hij direct in actie. Met alleen de telefoon tot zijn beschikking begint Oscar een race tegen de klok om haar te redden. De Schuldige is behalve een spannende reddingspoging ook een pleidooi voor het overboord gooien van vooroordelen. Op ingenieuze wijze bevraagt De Schuldige  ons beeld van goed en kwaad.

De film Den Skyldige (2018) won zowel de publieksprijs als de prijs van de jongerenjury op het Internationaal Film Festival Rotterdam 2018.

''Deze voorstelling neemt je onverbiddelijk mee. Ze kluistert je aan je stoel. Bezorgt je rillingen en kippenvel.'' (Dagblad van het Noorden ★★★★)

''Een zenuwslopend ontvoeringsdrama. Deze thriller heeft een maximale impact […] sterke plotwendingen.'' (de Volkskrant ★★★★)

''Spannend stemmenspel op leven en dood. Al biedt De Schuldige ogenschijnlijk een snel te doorgronden verhaal, na afloop dringen zich intrigerende vragen op naar wat schuld is als goede bedoelingen de inzet blijken om kwaad te voorkomen, en daardoor nog meer kwaad oproepen.'' (Theaterkrant)