Bevings (try-out)

Een nieuwe productie van WAARK!

Een muziektheaterstuk waarin 8 mensen je meenemen in de belevingswereld van de inwoners van Groningen die dagelijks te maken hebben met de gevolgen van gaswinning. Rauw, eerlijk en met humor.

Bevings van WAARK is een bijzondere voorstelling over het onderwerp dat alle Groningers bezighoudt: de gaswinning en de akelige gevolgen. Ach nee, niet weer over het gas, het gaat over de mensen die er op léven.

Met een requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties van de bewoners. Bewoners die je in wanhoop over de janboel, soms ook hoort huilen van het lachen.

Bevings wordt geregisseerd door actrice, schrijfster en regisseur Annemarie Prins. Het stuk wordt gespeeld door 8 acteurs/actrices waarvan er vier meespeelden in de allereerste WAARK voorstelling in 1974. De tekst wordt geschreven door acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders (voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam) en in het Gronings vertaald door schrijver en regisseur Ben Smit uit Garnwerd.

Volg Bevings (try-out)