Aigenhaimers met Wia Buze

Een mooie middag streektaal muziek met Wia Buze onder leiding van Jan Henk de Groot

Wia Buze is geboren en getogen in het vissersdorpje Termunterzijl. Al op 2-jarige leeftijd wist zij dat ze zangeres wilde worden. Op 15-jarige leeftijd (in 1985) deed ze mee aan een voorronde van de Soundmixshow, en toen was het hek van de dam. Daarna volgden vele talentenjachten en heel veel prijzen, waaronder de Jordaantrofee (1991) en het Nederlands Songfestival (1995). De K. ter Laanrpries 2004 en de Ridderorde (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau), die zij in 2015 mocht ontvangen, zijn 2 kronen op haar carrière.

Inmiddels zijn we 34 jaar verder en heeft Wia ontzettend veel optredens verzorgd met haar Groninger liedjes. In 1991 maakte zij de cd ‘Ik kom van Ziel’, in maart 2016 leverde zij de cd ‘Thoes’ af. In totaal maakte Wia door de jaren heen 10 cd’s, samen met producer/arrangeur Jur Eckhardt. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan cd nr. 11, samen met haar nieuwe producer/arrangeur Mark Pepping.

De cd zal in 2020 verschijnen om te vieren dat Wia 35 jaar op de planken staat.

Aigenhaimers Compleet abonnement (uitverkocht)
Aigenhaimers compleet = 5 x Aigenhaimers voor slechts € 50,-  Het abonnement is NIET PERSOONSGEBONDEN. Dus als je een keer niet kunt, leen je je abonnement die keer gewoon aan een kennis uit.

Helaas is dit abonnement uitverkocht. Losse kaarten voor dit optreden zijn nog wel beschikbaar.

Andere mensen bekeken ook