Aigenhaimers met Martijje

Een mooie middag streektaal muziek met Martijje onder leiding van Jan Henk de Groot

Martijje kijkt vooruit, want er is altijd hoop of ergens een mooi uitzicht. Laat je meevoeren door de zangeres en haar band naar het Drenthe van nu.

Martijje is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé Drentse ‘lady of jazz’, een status die ze dankt aan haar goed ontvangen debuutalbum ‘Drezz’ (2009), een samenvoeging van Drents en jazz. Maar met haar heldere, warme stem zingt ze ook moeiteloos pop en samba, bijvoorbeeld op ‘Evenwicht’ (2015) waarmee ze de streektaalprijs binnensleepte. Op haar nieuwe album ‘Zicht’ zal de blues doorklinken. Hoe kan het ook anders als je geboren bent in Grolloo.

De Drentse taal is de rode draad van haar carrière als zangeres. Zelf zegt ze daar over: “Drents is een warme, zangerige taal die goed combineert met muziek. Ik vind het fijn om het Drents van nu te combineren met eigentijdse muziek. Drents heeft iets nuchters en relativerends en beschrijft actuele onderwerpen net even wat zachter dan het Nederlands. Prima te verstaan ook. En dat muziek ontzettend belangrijk is in het leven, staat voor mij als een paal boven water. Het geeft inspiratie, troost en hoop. Ik wil dat graag overbrengen op anderen.”

In 2019 bracht ze als voorloper op het nieuwe album al een ode aan de hunebedden, de single Vort Van De Wereld, die er ook in het Nederlands is als Weg Van De Wereld.

 

Aigenhaimers Compleet abonnement
Aigenhaimers compleet = 5 x Aigenhaimers voor slechts € 50,- Het abonnement is NIET PERSOONSGEBONDEN. Dus als je een keer niet kunt, leen je je abonnement die keer gewoon aan een kennis uit.