Aigenhaimers met Dion Bouwes

Een mooie middag streektaal muziek met Dion Bouwes onder leiding van Jan Henk de Groot

Singer-songwriter Dion Bouwes begon in zijn studententijd met het maken van muziek in allerlei formaties. Van Indie-pop tot stevige rockmuziek, geen covers maar telkens eigen werk. Stichting Nij benaderde hem 15 jaar geleden met de vraag of hij ook Groningstalig wilde schrijven. Er werden 3 nummers opgenomen, maar ze bleven op de plank.

In 2016 begon het weer te kriebelen en ging hij met deze nummers naar Henk Scholte (RTV Noord). Zijn zoons maakten bij het nummer “Op het wad” een heel leuk ‘stopmotion’ clipje.

De volgende stap was het Grunneger Laidjesfestival 2017. Hij won deze samen met gitarist Dennis Krottje en het jaar erop als schrijver/componist voor de band Manlu.

Samen met Dennis Krottje ging het plotseling heel snel. Ze speelden op diverse leuke festivals en in mooie zalen. Ook schreef hij veel nieuwe nummers.

De singles “Duuster”, “De moat is vol” en “De wereld in mien kop” werden goed opgepikt door de radiozenders in Noord en Oost Nederland. De laatste 2 nummers werden de afgelopen 2 jaar ook genomineerd voor de Bosklopper bokaal (beste Groningstalige single).

Het duo besloot uit te breiden en is nu veel op pad onder de naam ‘Steernvanger’. Met drum, bas en mondharmonica krijgen de nummers nog meer schwung.

Dion is in staat een variatie te schrijven van rustige gevoelige liedjes tot vrolijke catchy songs. Dit resulteert in afwisselende sferen tijdens de optredens. Zo nu en dan pakt hij zelf zijn gitaar en staat hij solo op de planken.

Aigenhaimers Compleet abonnement (uitverkocht)
Aigenhaimers compleet = 5 x Aigenhaimers voor slechts € 50,-  Het abonnement is NIET PERSOONSGEBONDEN. Dus als je een keer niet kunt, leen je je abonnement die keer gewoon aan een kennis uit.

Helaas is dit abonnement uitverkocht. Losse kaarten voor dit optreden zijn nog wel beschikbaar.

fotograaf: Jeanette Schipper.

Volg Aigenhaimers met Dion Bouwes

Andere mensen bekeken ook