Aigenhaimers maart

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHTMet Rieks Folgerts en Margret Maas - Aigenhaimers bij Kielzog: maandelijks streektaalmuziek met Jan Henk de Groot in ons Grand Café

Rieks Folgerts speelde gitaar vanaf zijn 9e  jaar, hij groeide op in het café van zijn ouders en verzorgde toen al optredens op het biljart. Als 13jarige speelde hij in bandjes tijdens de pauze van de films van Elvis en Cliff in de bioscoop. Later vormde hij met Johan Raspe het bekende duo uit Sappemeer “The Askay Brothers”. Ze hebben zelfs voor het Koninklijk huis opgetreden. Na diverse albums ging Rieks nummers schrijven in het Gronings, met als gevolg de albums: “Schier”, “Relaties” en  “Winter”. Zijn nummers ontstaan uit eigen ervaringen en belevenissen.

Sinds twee jaar zingt hij samen met Margret Maas als Maas & Folgerts. Inmiddels hebben ze 2 albums: “Kiek zo kint ook” en “Kiek ons tweide”.

Margret Maas begon op haar 8e  jaar met gitaar spelen en kreeg les van haar vader. Later ging ze zelf naar de muziekschool in Den Haag waar ze als 15-jarige al les gaf. Ze speelde met succes in verschillende bandjes en trad op bij talentenjachten in Den Haag, maar vertrok op haar 20e naar het Noorden.  Daar verzeilde ze in de jazz, vooral vocaal, met een eigen combo en kreeg zangles van Miranda van Kralingen. Margret heeft gespeeld in de bands “Excalibur”, “Kick Shaw” en “Kiki May and Friends” met o.a. John Kruisman. Ook zingt Margret mantra’s die ze als yogadocent combineert met haar lessen. Verder geeft Margriet gitaar- en zangles in Wildervank. En ze speelt met haar geliefde in Maas & Folgerts. Margret schrijft teksten die worden vertaalt in het Gronings en maakt haar eigen muziek.

Andere mensen bekeken ook