Aigenhaimers december

Met Arnold Veeman - Aigenhaimers bij Kielzog: maandelijks streektaalmuziek met Jan Henk de Groot in ons Grand Café

Arnold Veeman, componist en chansonnier, bespeelt al jaren vele genres binnen de muziekwereld. Van Jacques Brel tot Louis Armstrong, van Doe Maar naar Debussy; hij laat zich door de grote meesters inspireren. Zijn donkere, poëtische muziek kruipt onder je huid en blijft je bij, om nooit meer te vergeten. Opzwepend maar niet overheersend, donker maar nooit zwaar; een stukje rust tussen dag en nacht.

“Voor de documentaire ‘Mijn Broer Arnold’ ging ik op zoek naar mijn verre familie in Suriname. Eénmaal daar ontdekte ik dat ‘roots’ heel wat verder strekken dan de plek waar je geboren en getogen bent. Je afkomst is nooit een handicap, maar maakt je uniek en rijk. Met mijn nieuwe voorstelling wil ik daarom verschillende geboortegronden bij elkaar brengen en laten zien hoeveel moois dat op kan leveren. Winters Nederland en de zonnige jungle in één . . . dát is hoe ik ben.”

Geboren in Groningen, met wortels in Suriname, op 9 december kan hem het hemd van het lijf worden gevraagd tijdens het muzikale interview en zal hij al zingend en met zijn kenmerkende fluiten respons geven. Natuurlijk in het onvervalst Gronings, zijn moedertaal.

Andere mensen bekeken ook