Afrikadag Midden-Groningen

Stichting TINA presenteert

Op 10 september van 12:00 tot 01.00 uur vindt de eerste Afrikadag plaats in Kielzog theater. Geniet van de beste muziek uit Afrika, doe mee met dans- en djembé workshops en proef het lekkerste van de Afrikaanse keuken. Een dag voor jong en oud. 

Op zaterdagmiddag begint het festival met workshops: Djembé ( kinderen 4-12jaar), Djembé (volwassenen), Afro dans (iedereen). In de avond staan onder andere de geweldige muzikanten van Holland Ambiance op het podium en de energieke Issiaga groep uit Guinea. BAOMA groep uit Congo en Mali sluiten het festival af. Naast bovengenoemde bands staan DJ Kanu (Sierra Leone) en DJ Boeyaka (Ivoorkust) op het podium. Tussen de optredens door kun je genieten van een 3-gangen menu door Tina Keuken (Congo) 

MIDDAGPROGRAMMA  Gratis toegang

12:00 uur: inloop met DJ-muziek en Afrikaanse percussie

13.00 uur: Djembé workshop kinderen 4-12 jaar door Basile Maneka

14.00 uur: Afro-dans workshop kinderen door Lukadi Maneka

15.00 uur: Djembé workshop voor volwassenen

16.00 uur: Afro-dans workshop met live percussie

17.00 uur:  3-gangen menu (apart te reserveren)

19.00 uur: DJ KANU (Sierra Leone) & DJ BOEYAKA (Ivoorkust)

AVONDPROGRAMMA  €16,50 (koop hiernaast je ticket)

20.00 uur: aanvang concert HOLLAND AMBIANCE /Makila Belesi (Kongo/Nederland)

21.00 uur: Afrikadi met bandleider Issiaga (Guinee)

22.00 uur: Afrikaanse Band BAOMA (Congo/Mali/Senegal) met zangeres Salome

23.00 uur: DJ KANU (Sierra Leone) & DJ BOEYAKA (Ivoorkust)

01.00 uur: Einde

Workshops Djembé door Basile Maneka
Basile is zanger, gitarist, percussionist, performer, componist en docent Afrikaanse muziek.  Basile groeide op in Kinshasa, in een rijke Congolese muziektraditie. Naast muzikant is Basile ook veel gevraagd als docent djembé en Afrikaanse zang. Basile verzorgt djembélessen en participeert in schoolprojecten.

Ervaar de Afrikaanse ritmes en klanken tijdens de spectaculaire workshops van Basile. Djembé spelen of Afrikaanse zang? Een congresbreak, bedrijfsuitje of feestelijke gelegenheid? Basile komt op elke locatie en ook bij u thuis. Voor iedere groep maakt Basile een programma op maat.

Basile is ook regelmatig te gast op scholen en BSO’s om workshops te geven en mee te werken aan schoolprojecten.

Workshop dans door Lukadi Maneka
LUKADI MANEKA is de dochter van Basile Maneka.

Workshop dans met live percusi door AFRIKADI
Bandleider Issiaga Soumah brengt met plezier iedereen in beweging! Afrikaanse dans en percussie lessen, workshops en optredens! Afrikadi biedt een gevarieerd aanbod aan energieke en inspirerende workshops in Afrikaanse dans en muziek.

Baoma
Baoma Band is gevormd door muzikanten uit Congo en Mali. De bandleider is Basile Maneka. Basile Maneka heeft jarenlange ervaring in de Afrikaanse muziek. Hij treedt op als solo-artiest en met verschillende bands, zoals Baoema, Africa United en de Everyday People band. En ook niet te vergeten met het Multiculturele gospelkoor AllforOne!Voor elke gelegenheid en budget maakt Basile een passende samenstelling. Basile brengt muziek met passie, ritme en authentieke Afrikaanse sfeer. Bijvoorbeeld voor een groot festival.

Holland Ambiance/ Makila Belesi
Holland Ambiance is een innovatieve band gevormd door de stichting TINA in het kader van VN Decennium van mensen van Afrikaanse afkomst. Holland Ambiance wil de Afrikaanse cultuur onder de aandacht brengen en tegelijkertijd alle culturen bij elkaar  brengen. De band leider, dhr.  Makila, komt uit Democratische Republiek van Congo (DRC). Hij maakt Afro- Rumba muziek en zingt in Lingala, het Frans en het Nederlands. De dans van de muziek heet “ Ndombolo dans “.

De band kan in samenstelling en grootte variëren. Graag speelt hij met mensen uit verschillende culturen om daarbij Afro –Rumba ritme en muziek mensen aan het dansen te brengen en blij te maken.