10 years NNJO

Evolution of an Orchestra.

Noord Nederlands Jeugd Orkest o.l.v. Erik Janssen m.m.v. Jeroen Rienties, Lidewei Loot en musicaltheatergroep Vals Alarm.

Tien jaar geleden, begin 2009: een wild idee wordt werkelijkheid. Een aantal ambitieuze musici in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar vindt elkaar en vormt samen het Noord Nederlands Jeugd Orkest. Samen met chef-dirigent Wout Eshuis gaan ongeveer 50 muzikanten een prachtig avontuur aan. Het NNJO blijkt al snel een kweekvijver voor jong muzikaal talent uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Vele concerten worden gegeven en verschillende Europese landen worden tijdens de zomertournees bezocht. Het orkest gaat door de jaren heen meerdere ambitieuze plannen aan, waardoor het gevormd wordt en groeit.

Inmiddels is het dirigeerstokje overgedragen aan chef-dirigent Erik Janssen, maar de drang naar groei is nog onverminderd aanwezig. Het NNJO bestaat inmiddels uit maar liefst 70 muzikanten (onder wie een aantal van het eerste uur!) en blijft uitdagende en bijzondere projecten uitvoeren. Ook voor dit tweede lustrumjaar zijn er grootse plannen, waaronder dit lustrumconcert op 20 april. Geniet van het repertoire van afgelopen 10 jaar!

Andere mensen bekeken ook