Maak kunst mee

Leer van een Pro! Een zomerprogramma vol leuke workshops door professionals.

Waar krijg jij energie van? Ontdek jouw talent en leer van professionals op het gebied van mode, rap, acrobatiek en meer.

Maak Kunst Mee is een zomerprogramma vol gratis workshops door professionals. Op verschillende (buiten) locaties in de gemeente Midden-Groningen organiseert Kielzog workshops voor kinderen van 7 t/m 14 jaar.

24 t/m 26 juni Gorechtpark in Hoogezand Bekijk hier het rooster
1 t/m 3 juli Ecomotion in Kolham Bekijk hier het rooster
8 t/m 10 juli MFC in Siddeburen Bekijk hier het rooster
15 t/m 17 juli Heemtuin in Muntendam Bekijk hier het rooster

Zeker zijn van een plek? Meld je van te voren aan via kj.luursema@kielzog.nl
Geef aan bij welke workshop je aanwezig wilt zijn.

Workshop graffiti:

Tijdens de workshop Graffiti leer je over de oorsprong van graffiti en ga je je eigen ontwerp maken! Dit ontwerp mag je vervolgens onder begeleiding van een professionele graffitikunstenaar op een paneel spuiten. Na afloop van de workshop mag je je kunstwerk mee naar huis nemen.

Workshop mode:

Een bijzondere workshop Mode!
Een blouse heeft een kraag, een t-shirt zou soms best een kraagje kunnen gebruiken. Hoe doen we dat?
We ontwerpen en maken een kraag(je) van papier en stof, versieren het met vilt en ander materiaal.
Laat je verrassen en kijk hoe de naaimachine werkt. Zeker weten inspirerend om thuis ook nog een keer te doen met een vriendje of vriendinnetje.

Workshop Circus:

Tijdens de workshop circus gaan we van alles uitproberen. Jongleren, koordlopen en acrobatiek. Veel dingen lijken vaak lastiger dan ze eigenlijk zijn en zeker als je de juiste aanwijzingen krijgt, kun je met een beetje oefenen opeens hele bijzondere trucs. Behalve dat, wordt het vooral ook leuk en gezellig. Kom en ontdek de acrobaat in jezelf!

Workshop Rap:

Wij zorgen voor de dikke beats, maar het spitten is aan jullie. Samen gaan we bars (rapteksten) spitten en schrijven en ontdekken hoe wij de hiphop scene op stelten kunnen zetten. Dus zoek de woorden om te zeggen wat je voelt en laat de mensen weten wat het is dat je bedoelt! Tot dan!!

Workshop Stempel maken:

Ontwerp je eigen stempel. We schetsen, werken uit en snijden één of meerdere originele stempels. Je eigen stempels krijg je uiteraard mee naar huis!

Workshop Slagwerk/Djembé:

In een klein uurtje gaan we samen een muziekstuk maken. We gaan “aan de slag” met percussie instrumenten en maken verschillende ritmes, akkoorden en melodieën.

Workshop Zang:

Lijkt het jou leuk om beter te leren zingen? Kom dan naar de zangworkshop en zing lekker mee! In de workshop gaan we aan de slag met power geven tijdens het zingen, leer je wat een goede zanghouding is, en oefenen we dat allemaal met een leuk popliedje. Zing jij mee?

Workshop Streetdance:

Hou jij ook van TikTok dansjes? Kom gezellig meedoen met streetdance en leer de tofste moves!

Workshop Foto & video:

Ben jij ook benieuwd wat je allemaal kan doen met een camera? Leer hoe je de beste foto’s en video’s maakt!