Maak kunst mee – 7 t/m 14 jaar

Leer van een Pro! Een zomerprogramma vol leuke workshops door professionals.

Waar krijg jij energie van? Ontdek jouw talent en leer van professionals op het gebied van rap, stop motion, fotografie, acrobatiek en meer! Ben jij er bij?

Op verschillende (buiten) locaties in de gemeente Midden Groningen gaat Het Kielzog van juni t/m juli gratis workshops geven!

Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar gaan samen Kunst mee maken! Denk aan streetdance, stop motion filmpjes maken, fashion, je eigen muziekinstrumenten maken en spelen, rappen, vloggen, acrobatiek.

Acrobatiek:
Marco Bonisimo is jongleur. Met (voet)ballen, tennisrackets en eigenlijk alles wat je kan gooien en weer kan vangen. Hij staat zelfs in het Guinness Book of Worldrecords. Een kunstenmaker, die met zijn voorstellingen kunst maakt. De kunst om samen te lachen en jezelf te verbazen. Tijdens Maak Kunst Mee gaan we proberen om samen te lachen en onszelf te verbazen. Marco neemt behalve ballen en diabolo’s, ook een loopkoord mee. En hoepels en diabolo’s. Gezellig als je meedoet. Wel even aanmelden.

Rap/Spoken word
Mijn naam is Wietse en ik ben producer en liedjesschrijver (afgelopen december afgestudeerd aan het conservatorium). Mijn muzikale interesse is ongeveer zo breed als dat je je kunt voorstellen; van klassiek tot hiphop en van Amerika tot India. Bij ieder liedje waar ik naar luister, luister ik vooral naar de inhoud van de muziek. Ik wil de muzikant/componist als het ware ontmoeten. De muziek die ik maak is daarom ook gevarieerd en telkens weer nieuw, ook voor me zelf. Het is niet genre-gebonden, het kan van alles zijn.

Echter, er is één thema dat mij in ieder niet-instrumentaal muziekstuk het meest interesseert: tekst. Wanneer er gezongen/gesproken/gerapt/geschreeuwd wordt spitsen mijn oren zich automatisch. Ik wil weten wat er gezegd wordt en ik wil gevangen worden door de manier waarop de zang(es) het brengt. Ik ben zelf dan ook veel bezig met teksten schrijven. Een idee komt naar mij toe in de vorm van een zin en een zanglijn. Daarmee ga ik dan knutselen. De muziek volgt gelijk daarop en zet de tekst neer in een voor mij passende sfeer.

Streetdance
Ilse Selvius is in 2004 beginnen aan de vooropleiding Dansacademie Noord-Nederland Lucia Marthas. In 2011 ronde ze de MBO opleiding af en in 2015 studeerde ze af aan het HBO Lucia Marthas Institute for Performing Arts Groningen. Ilse heeft tijdens haar opleiding gedanst in producties van oa RTL Wentink Events, Holland Show Ballet, Studio 21 en Club Guy&Roni. Naast de uitvoerende opleiding heeft ze de docentopleiding gevolgd.

‘Als dans docent vind ik het belangrijk dat leerlingen zichzelf kunnen zijn in de les, en ontspannen les kunnen volgen. Ze moeten dingen kunnen doen en durven: “vallen en weer opstaan”. Als dans docent wil ik mijn leerlingen inspireren, amuseren en enthousiasmeren.

Drumgames

Mode

Victor en Rolf zijn modeontwerpers en maken van de meest bijzondere materialen kleren die ze showen op hun modeshows. Wij kijken naar en laten ons inspireren door hun werk. Maken eerst klein schetsje om te ontdekken wat we willen maken. Daarna gaan we aan de slag met stof, plastic, papier, lijm, verf en spuitbus. We maken het af met de naaimachine. Een leuke workshop super creatief en inspirerend om thuis eens opnieuw naar je kleren te kijken, om er zomaar iets anders van te maken.