Een fit brein met muziek

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds duidelijker hoe goed het voor je hersenen is om actief met muziek bezig te zijn. Verbindingen in de hersenen worden versterkt waardoor je brein fit blijft.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds duidelijker hoe goed het voor je hersenen is om actief met muziek bezig te zijn. Verbindingen in de hersenen worden versterkt waardoor je brein fit blijft. Wat muziek kan betekenen voor je hersenen kun je bijvoorbeeld zien in dit filmpje van professor Erik Scherder 

De cursus ‘Een fit brein met muziek’ is geschikt voor iedereen die zijn hersenen actief en gezond wil houden. Je doet de oefeningen zittend of staand op het ritme van de muziek. De lessen zijn intensief maar vooral leuk! Veelgehoorde reacties zijn: ‘Ik krijg er nieuwe energie van’, ‘Ik kan me weer beter concentreren’, ‘Mijn geheugen wordt er beter van’ en ‘Het is zo gezellig om te doen met elkaar en er wordt veel gelachen’.

In de cursus wordt gebruik gemaakt van de Ronnie Gardiner Methode. Dit is een vrolijke, gestructureerde oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat meerdere hersengebieden tegelijkertijd worden geactiveerd (zien, horen, motoriek, spraak, geheugen), is het een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren.

Docenten

Gerelateerde cursussen