Subsidie lessen en cursussen

Om het voor inwoners met een laag inkomen mogelijk te maken deel te nemen aan lessen en cursussen van Kielzog zijn er drie fondsen: Meedoen Fonds, Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Het Meedoen Fonds en Stichting Leergeld werken samen. Informatie over het Meedoen Fonds kun je krijgen via www.meedoenmiddengroningen.nl, bij de receptie van het gemeentehuis Midden-Groningen, telefoon: 0598-373737. Meer informatie over Stichting Leergeld is te vinden op www.leergeld.nl/hoogezand of 0598-326954.

Meedoen in Midden-Groningen

Met ingang van 2019 heeft de gemeente Midden-Groningen een nieuwe regeling voor minima: het Meedoen Fonds. Deze regeling is er voor iedereen die tot 125% van het sociale minimum aan inkomsten heeft. Met het Meedoen Fonds willen we het mogelijk maken dat iedereen kan meedoen. Zonder gedoe van formulieren invullen of bonnetjes bewaren. Meld u aan en doe ook mee via www.meedoenmiddengroningen.nl.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen met lessen op kunst en cultuurgebied. Er kan een aanvraag gedaan worden voor een bijdrage van maximaal € 450,- per kind per cursusjaar voor lessen en eventueel benodigde attributen/kleding. Op de website www.jeugdcultuurfonds.nl/groningen , is ook alle informatie te vinden hoe en door wie dit aangevraagd kan worden.

Procedure

  1. Als ouder/verzorger doe je een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur via een zogenaamde intermediair, iemand die professioneel betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind/gezin (bijv. leerkracht school, CJG, schuldhulpverlener, cultuurcoach, voedselbank, thuiszorg, etc.). De cultuuraanbieder (lees: Kielzog) kan geen aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
  2. De intermediair van het Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft enkele gegevens van de aanbieder nodig zoals: naam aanbieder, kosten lesgeld voor een jaar en eventuele andere kosten (bijv. huur instrument). Vraag deze informatie aan via Kielzog.
  3. Doorgaans ontvang je via de intermediair van het Jeugdfonds Sport & Cultuur binnen 3 weken bericht of de aanvraag is goedgekeurd of niet. De financiële bijdrage wordt rechtstreeks overgemaakt op het rekeningnummer van de aanbieder.

Belangrijk om te weten

  • Het kan zijn dat het lesgeld voor een jaar, hoger is dan het bedrag dat door het Jeugdfonds Sport & Cultuur wordt betaald. De maximale vergoeding is € 450,- per kind per jaar. Kosten boven dit bedrag dient door de ouder/verzorger betaald te worden.
  • Ook als uw aanvraag via het Jeugdfonds Sport & Cultuur NIET wordt goedgekeurd, blijft u verantwoordelijk voor de betaling van het lesgeld.
  • Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor een periode van 12 maanden. Dit loopt niet altijd gelijk met het lesseizoen. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor het tijdig indienen van een (vervolg)aanvraag.
  • Een aanvraag via het Jeugdfonds Sport & Cultuur wordt NIET automatisch verlengd. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor het tijdig indienen van een nieuwe aanvraag.
  • Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt niet met terugwerkende kracht. Het is dus van belang dat u de aanvraag zo snel mogelijk indient. Het liefst voordat een kind start.

Nog meer informatie nodig? Kijk op www.jeugdfondssportencultuur.nl of bel 06 – 81304503.

Gerelateerde cursussen