Keramiek – vervolgcursus met Jeanet

Ontdek welke manier van werken met klei bij jou past of verdiep je verder in een techniek die je al eigen bent.

Deze keramieklessen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Het is leuk om mét en ván elkaar te leren. Je krijgt individuele begeleiding en kunt kiezen voor een techniek die jou aanspreekt: een keramische handvormtechnieken of werken achter de pottenbakkersschijf.

Handvormtechnieken
Je kunt op verschillende manieren een werkstuk in vorm brengen: door het werken met platen, opbouwen met rolletjes en een mal maken.


Pottenbakkersschijf
Wil jij liever werken achter een pottenbakkersschijf? Je leert centreren, een cilinder draaien, een kom draaien (voor beginners). Ben je gevorderd dan kun je kiezen om je te verdiepen in een techniek naar keuze, bijvoorbeeld het draaien van borden.

Decoratietechnieken
Wanneer je tevreden bent met de vorm van jouw werkstuk, gaan we aan de slag met decoratietechnieken, kleurtechnieken en glazuren.


‘Als docent keramische vormgeving vind ik het belangrijk dat er met aandacht gewerkt kan worden en dat iedereen, op zijn eigen wijze, zijn ideeën in klei kan verbeelden. Ik hecht eraan om aan te sluiten bij de behoefte en wensen van de cursisten.’


 

Docenten

Gerelateerde cursussen