Kennismaking koor

Tijdens de kennismaking ga je veel zingen, dansen en leer je liedjes in allerlei talen

De lessen ‘Kennismaken koor’ zijn voor kinderen in de leeftijd vanaf +/- 6 jaar en ouder. Voor veel kinderen zijn deze lessen een eerste kennismaking met muziek. Tijdens de lessen wordt veel gezongen en de kinderen leren de eerste beginselen van de muziek. Daaronder verstaan we: noten lezen, noten schrijven, noten zingen en ritme spelen. We werken met de methode Kantando. Deze methode is door docent Wim van de Laar speciaal voor deze cursus gemaakt.

Solfègeles
Tijdens de lessen ‘Kennismaking koor’ leren de kinderen ook een muziekinstrument bespelen, namelijk de cymbaal of melodieharp.

Dit doen we tijdens een aparte les (de solfègeles). Tijdens deze solfègeles leren de kinderen veel liedjes op de cymbaal spelen en daarbij te zingen. Kinderen leren ook noten lezen en schrijven. De kinderen hebben nu ook de mogelijkheid om de liedjes thuis, op de juiste toonhoogte te zingen. Spelenderwijs maken de kinderen ook kennis met maat en ritme.

Met Kennismaking Koor krijgen de kinderen een brede muzikale ondergrond die een basis kan zijn voor een levenlang muziek maken. Kinderen kunnen na het basisjaar doorstromen naar Koorklas II en/of beginnen met een muziekinstrument naar keuze. De cymbaal moet wekelijks worden gestemd. Dit doet de docent aan het begin van de solfègeles.

Deze cursus is huiswerkvrij, maar moedigt de kinderen wel aan de liedjes thuis zoveel mogelijk te spelen en te zingen.

 

Docenten

Gerelateerde cursussen