Digitale fotografie – fotobewerking

Ontdek hoe je foto’s bewerkt, retoucheert en transformeert

Nadat de digitale camera zijn werk heeft gedaan, volgt bij een goede foto dikwijls alsnog een uitgebreide bewerking op de computer. De digitale doka biedt de fotograaf ongekende mogelijkheden, maar waar te beginnen met de ontelbare knopjes, instellingen, filters en beeldlagen?
In deze cursus worden de basisfuncties van beeldbewerking, systematisch uitgelegd en geoefend. Het doel is om iedereen zelfstandig met Photoshop Elements te laten leren werken. De geleerde bewerkingen worden daarnaast aangeboden in een uitgebreide lesbrief, zodat thuis ook geoefend kan worden. Voor iedere cursist is een laptop met Photoshop Elements 15 beschikbaar.

Er is gekozen voor Photoshop Elements als programma, omdat hier geen abonnement met maandelijkse kosten voor nodig is. Dit is bij de meeste andere programma’s tegenwoordig wel het geval. Thuis kun je het programma eerst gratis een maand uitproberen. Daarna kun je het programma als cd-rom of als activatiecode zelf aanschaffen. Het programma is uitgebreid en zeer geschikt voor de (hobby)fotograaf die meer wil halen uit zijn of haar gemaakte foto’s.

In de cursus worden de volgende vaardigheden behandeld:
Werken met lagen, filters, basis-retoucheertechnieken om je foto subtiel te verbeteren, werken met tekst en andere opmaak-elementen.

Docenten

Gerelateerde cursussen