NIEUW: Muziekproductie

Muziek wordt sinds mensenheugenis gemaakt met het eigen lichaam of instrumenten. Totdat de synthesizer werd uitgevonden; een belangrijke revolutie in de muziekwereld. 

De synthesizer is een van de meest veelzijdige instrumenten ter wereld vanwege het groot aantal mogelijke klankkleuren dat ermee gemaakt kan worden. Muziekgenres zoals als trance, dance, synthpop, electro, techno, trap, house etc. zouden zonder de uitvinding van de synthesizer nooit ontstaan zijn.

Robert Moog bracht de eerste commercieel verkrijgbare synthesizer uit in de jaren zestig. In de jaren zeventig werden synthesizers kleiner en zelfs draagbaar dankzij de miniaturisatie in de elektronica. Begin jaren tachtig waren er compacte synthesizers op de markt die betaalbaar waren en de ontwikkeling van de Musical Instrument Digital Interface (MIDI) maakte het eenvoudiger om synthesizers en andere instrumenten te integreren en te koppelen. Vanaf 1990 waren ze beschikbaar in de vorm van computersoftware.

Vanaf hier begint de cursus Muziekproductie. In een groepje van maximaal 6 mensen coacht een topproducer je bij het maken van muziek via computersoftware. Je krijgt tips & tricks en werkt toe naar een eindpresentatie. We gaan tevens aan de slag in de studio van Kielzog om je creaties nog vetter te laten klinken!

Voorkennis en benodigdheden
Je bent al een beetje bekend met een of meerdere muziekprogramma’s op je computer zoals Garageband, Logic, Qbase., Traktor Pro of Fruity Loops.
Voor deze cursus neem je je eigen laptop en hoofdtelefoon mee.

Docenten

Gerelateerde cursussen