Buiten fotografie – vervolgcursus

Deze cursus is bedoeld voor mensen die al hun camera in manuele stand weten te bedienen en de belichtingsdriehoek beheersen (sluitertijd, diafragma en ISO-waarde).

Tijdens deze cursus worden nieuwe technieken, instellingen en lesinhouden behandeld, die niet in de Digitale fotografie – vervolgcursus voor komen. Dit komt mede doordat deze cursus (wanneer het weer het toe laat) elke les op een andere buitenlocatie zal plaatsvinden.

De eerste les zal wordt gegeven op de Kielzog kunstwerkplaats (locatie Kalkwijck) waarna we foto’s gaan maken in het centrum. De volgende lessen vinden in overleg op goed bereikbare locaties in de buurt plaats, zoals de Westerbroekstermaderpolder, Meerwijck, Adriaan Tripbos en/of het Schildmeer.

De inhoud van de cursus is voornamelijk gericht op natuur-, landschap- en macrofotografie. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan portret- mensenfotografie bij natuurlijk licht. Uiteraard komt ook veelvuldig het beheersen van je camera, compositie, kleur en zwart-wit en het overbrengen van een verhaal aan bod.

Meedoen kan met elke type camera. Het is belangrijk om je camera de eerste les direct mee te nemen, omdat we elke les zoveel mogelijk praktisch aan de slag gaan. Na elke les krijg je via de mail een lesbrief met de geleerde lesstof om alle theorie nog eens rustig na te lezen. Daarnaast zijn er optionele thuisopdrachten, zodat je ook thuis verder leert.

Docenten

Gerelateerde cursussen