Buiten fotografie – basiscursus

Deze cursus bevat dezelfde lesstof als de Digitale fotografie - basiscursus. Het verschil is echter dat alle lessen zich op een wisselende buitenlocatie zich zullen afspelen waardoor er nog meer ruimte is om de theorie direct in de praktijk toe te passen.

Binnen deze cursus leer je alles over de mogelijkheden die jouw camera je biedt. Je leert onder andere de camera te bedienen en we gaan aan de slag met de belichtingsdriehoek (sluitertijd, diafragma en ISO-waarde) zodat je aan het eind van de cursus jouw camera geheel manueel kunt bedienen. Daarnaast leer je ook om te gaan met compositie, kleur, verschillende lichtsoorten en zwart-wit fotografie.

Omdat wij elke les (wanneer het weer het toe laat) een andere buitenlocatie bezoeken in de omgeving van Hoogezand, leer je tegelijkertijd veel over landschap-, natuur-, en macrofotografie. Tevens zullen we ook aan de slag met portretfotografie met natuurlijk licht.

De eerste les start op de dependance van het Kielzog (Kalkwijck) waarna we foto’s zullen maken in het centrum. De volgende lessen zullen in overleg op goed bereikbare locaties in de buurt plaats vinden zoals de Westerbroekstermaderpolder, Meerwijck, Adriaan Tripbos en/of het Schildmeer bijvoorbeeld.

Meedoen kan met elke type camera. Het is belangrijk om je camera de eerste les direct mee te nemen, omdat we elke les zoveel mogelijk praktisch aan de slag zullen gaan. Na elke les krijg je via de mail een lesbrief met de geleerde lesstof om alle theorie nog eens rustig na te kunnen lezen. Daarnaast zijn er optionele thuisopdrachten waar je aan mee kunt doen zodat je ook thuis verder leert en de volgende les van elkaars foto’s kunt leren tijdens het bespreken van de foto’s.

Docenten

Gerelateerde cursussen