Jenny Krabbe

Kinderwerkplaats

'Ik vind het altijd weer bijzonder wat elk mens kan creëren'

Mijn naam is Jenny Krabbe, ik ben geboren in Koekange en opgegroeid in Drenthe. Ik startte met de opleiding tot kleuterleidster en pabo leerkracht, en heb 7 jaar enthousiast lesgegeven als kleuterleidster. Daarna ben ik begonnen met de dagopleiding Minerva in Groningen (lerarenopleiding eerstegraad). Ik ben een aantal jaren consulent Beeldende Vorming geweest op basisscholen in de provincie Groningen.

Vanaf 1990 ben ik bezig als docent Beeldende Vorming bij het Kielzog en geef cursus Hout, boetseren, metaal, gips aan kinderen en workshops aan volwassenen.

Vanaf 2002 werk ik als vakdocent Beeldende Vorming op de Mytylschool Haren, een aangepaste school voor leerlingen met een handicap.

Daarnaast werk ik elke woensdag met veel plezier in Hoogeveen met volwassen mensen met psychische problemen in het werkAtelier BijdeBuren van Kim Leeper. In deze beschermde kleinschalige omgeving kunnen mensen creatief bezig zijn en een basis leggen om de draad weer op te pakken in het dagelijkse leven.

Ik werk graag met mensen van alle leeftijden en ben geïnspireerd door te kijken wat kunstenaars maken. Ik hoop dat ze hier ideeën door krijgen, en ervaren hoe fijn het voelt iets te maken met je handen. Ik vind het altijd weer bijzonder wat elk mens kan creëren en mag ervaren hoe waardevol dat is. Dat je verwonderd en blij kan zijn tijdens het proces van maken en dat ik ze hierin mag begeleiden en stimuleren.

Zelf blijf ik geïnspireerd door nieuwe cursussen te volgen, bijvoorbeeld schilderen/cursus meubel maken /portret boetseren/tekenen, etc. en mooie exposities te bekijken in musea.