Jeanet Schipper

Keramiek

Ik ben Jeanet Schipper en geef sinds 2019 keramiekles op het Kielzog-Theater en Kunstencentrum in Hoogezand. Daarvoor heb ik 35 jaar les gegeven op het Middelbaar Beroepsonderwijs als docent agogiek en pedagogiek. Ik woon in Sappemeer. Blij word ik van wandelen in de bergen, tuinieren, lezen, griesmeel met bitterkoekjes, wolkenluchten, chocola, vogels, mijn kinderen en kleinkinderen…..en natuurlijk van werken in mijn atelier.

Sinds het jaar 2000 ben ik met klei aan de slag en in 2008 heb ik mijn eigen oven gekocht. Ik heb verschillende cursussen gedaan en binnenkort rond ik ‘De Nederlandse Keramiekopleiding’ in Gouda af.

Klei is een fantastisch materiaal en de plasticiteit geeft veel vrijheid en mogelijkheden. Maar er is altijd een grens en ik vind het leuk om oplossingen te zoeken om iets mogelijk te maken. In mijn werk zoek ik naar het stevige maar tegelijk het tere, het kwetsbare en naar het onvolmaakte. Dit alles in een evenwichtige vorm. Ik houd ervan om dingen mooi te maken en zorgvuldig samen te stellen.

Als docent keramische vormgeving vind ik het belangrijk dat er met aandacht gewerkt kan worden en dat iedereen, op zijn eigen wijze, zijn ideeën in klei kan verbeelden. Ik kan er erg van genieten als er werkstukken ontstaan waarvan je niet wist dat je ze maken kon.

Het gaat zeker niet alleen om het product maar ook om het plezier van het maken.

Gerelateerde cursussen & lessen