Brigit van der Werff

tekenen, schilderen en kleien

'Een pracht vak, docent beeldend!'

Ik kom uit een echt Gronings katholiek gezin, een soort oude tijd, die niet meer is. Zo ben ik het eerste meisje na 9 jongens. Maar gelukkig kan ik in de tijd van nu waar je je eigen school mag kiezen in plaats van de school waar alle broer en zusjes heen gingen, vorm geven aan mijn keuzes vanuit een modern gekleurd schilders jasje. Zingeving en de betekenis economie spelen daarin een rol. Zo ben ik naast het les geven actief met stories connect (zie FB of instagram). De wereld verbinden door middel van stof!

Mijn eerste bewuste aanraking met “kunst” was dat we geportretteerd werden door de zoon van de meestervervalser van Megeren. Een bijzondere ervaring waar passie, rust, kijken, tekenen en kleur een portret opleverde, wat ik als kind heel bijzonder vond. Iets met kunst of toneel dat wilde ik ook!

Na de H.B.O.j. ben ik naar de Kunstacademie (Minerva) in Groningen gegaan, richting autonoom. Ik ben verbonden aan het Kielzog als docent beeldend en dan vooral de kindercursussen en schoolprogramma gr. 3,4 en 8. Het fijne en ook het bijzondere van mijn werk als docent is dat je kinderen vanuit bestaande structuren kunt leren eigen keuzes te maken. Als voorbeeld, moet het portret precies lijken, of mag het ook vanuit je eigen vrijheid ontstaan, kan een gezicht ook groen of geel zijn? Het kind en zijn eigen keuzes staat daarin centraal, ik help de structuren te vinden en verder te ontwikkelen wat past bij ieders eigen stijl. Een pracht vak, docent beeldend!

Gerelateerde cursussen & lessen