Winterfestival: SWIK Capriccio Clarinet Orchestra

Deze eindejaarsconcerten van Capriccio zijn inmiddels traditie bij Kielzog. Klarinettisten en saxofonisten van alle leeftijden treden samen op tijdens dit jaarlijkse evenement. Als één van de grootste en oudste klarinetorkesten van Nederland heeft Capriccio hetzelfde bereik als een symfonieorkest.

De musici hebben hun basis in Groningen, maar spelen van daaruit succesvol in binnen- en buitenland. Capriccio speelt bekende werken uit het internationaal symfonisch repertoire zoals symfonie nr. 9 uit De Nieuwe Wereld van Antonin Dvorak, De Moldau van Smetana maar ook selecties uit musicals en klezmer. In Capriccio spelen de Asklarinet, Esklarinet, Besklarinet, Altklarinet, Basklarinet en de Contrabasklarinet van hoog naar laag hun partij.

Het orkest stond sinds haar oprichting onder de inspirerende leiding van dirigent John de Beer die op 6 maart 2010 werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Inmiddels heeft zijn dochter Ailien de Beer de leiding overgenomen. Kielzog-leerlingen spelen gratis mee en doen orkestervaring op internationaal niveau op!