Mijn Wereld

Vanaf 14 juni kom je overal door de gemeente foto’s tegen, gedrukt op borden van 1,3 bij 1 meter. Honderd jongeren legden afgelopen jaar hun leven vast en creëerden zo samen foto-expositie Mijn Wereld.

Fotoexpositie Mijn Wereld
Jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud in de Gemeente Midden-Groningen werden gevraagd om met een ouderwetse wegwerpcamera  hun wereld vast te leggen. Dingen die ze belangrijk, leuk, vervelend, mooi of bijzonder vinden. Een vakjury selecteerde per jongere één foto voor de expositie. Het resultaat is een reeks zeer bijzondere kijkjes in de levens van jongeren.

Selectie
De selectie van de foto’s was toegewezen aan wethouder José van Schie, jongerendirecteur Kielzog Bente Louwrier, fotograaf en grafisch vormgeefster Greetje Bijleveld en Cultuurcoach Léonie Dijkema. Zij moesten de 2700 ingezonden foto’s terugbrengen naar een selectie van 100.

Fotodetective Hans Aarsman
Fotograaf en schrijver Hans Aarsman nam een aantal foto’s van Mijn Wereld onder de loep. Je kunt zijn interpretaties hier teruglezen.

Vanaf 14 juni op locaties verspreid door de gemeente
Je vind de foto’s op meerdere locaties in de Gemeente. Een mooie reden om de fiets te pakken en erop uit te gaan. Bekijk hieronder de route.